Verslag Lynk & Co 01

3 november 2021

Lynk & Co werd vijf jaar geleden opgericht en behoort tot de Chinese Geely Group, die ook Volvo en Polestar als merken heeft, en deze relatie heeft positieve gevolgen. De 01 gebruikt als basis het CMA-platform dat in Zweden is ontwikkeld voor compacte modellen, en het ontwerp- en ontwikkelingscentrum werkt ook in Göteborg. Waarom de creatieven in Zweden bij het ontwerp van de voorkant van de 01 duidelijk hebben geleend van de Porsche Macan, zal echter wel hun geheim blijven.

Ondanks de nabijheid van Volvo, ontwikkelt de 01 een onafhankelijk karakter dat weinig gemeen heeft met de sobere stijl van de Zweden. Het design is emotioneler dan de nogal koele Volvo-designtaal, en ook in het interieur heerst een meer opgewekte sfeer. Het grote scherm is horizontaal gemonteerd voor een goede afleesbaarheid en fungeert als commandocentrum, aangevuld met een paar conventionele schakelaars en draaiknoppen. Het enige wat ontbreekt is een head-up display, maar dat is zelfs voor geld en goed woord niet te krijgen. Henry Ford's erfgenamen kennen geen extra's. De materialen zijn van hoge kwaliteit en netjes afgewerkt in China. Oorspronkelijk zou de 01 in België worden gebouwd, maar Volvo benut daar momenteel al zijn capaciteit.

De 01 wordt aangedreven door een driecilindermotor met een cilinderinhoud van 1,5 liter, gecombineerd met een elektromotor van 60 kW, wat neerkomt op een systeemvermogen van 180 pk (132 kW). Het duurt acht seconden om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken en de elektrische actieradius bedraagt een vrij realistische 69 kilometer (volgens WLTP) dankzij de 17,6 kWh batterij. In de stad zou het 81 kilometer moeten zijn. De topsnelheid is 210 km/u.

Auto's "Made in China" genieten geen goede reputatie na de mislukte pogingen om conventionele modellen in Duitsland op de markt te brengen. De Lynk & Co 01 verdient dit wantrouwen echter niet. Het chassis is ontworpen voor comfort, onderdrukt de zwakke punten van de infrastructuur, de besturing werkt precies, en in het algemeen bereikt de SUV uit China Europese kenmerken.


(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner