DirectLease De voordelen van een elektrische auto leasen voor werkgevers

De voordelen van een elektrische auto leasen voor werkgevers

Wat zijn de voordelen van elektrisch leasen voor mijn bedrijf?

Het grootste voordeel van elektrisch leasen is de lagere bijtelling voor de bestuurder. Dit bijtellingspercentage is in dit jaar (2023) 16% tot een fiscale waarde van €30.000,-. Alles boven de €30.000,- heeft een bijtellingspercentage van 22%. Hiernaast is een elektrische auto milieuvriendelijk doordat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Een elektrische auto accelereert doorgaans sneller dan een auto met een verbrandingsmotor en produceert minder geluid.

Zijn er nog voordelen van elektrisch rijden behalve de bijtelling voor de berijder?

Er zijn ook voor het bedrijf voordelen van elektrisch leasen. Je bespaart als bedrijf aanzienlijk op de brandstofkosten. De kosten voor elektriciteit zijn per kilometer aanzienlijk lager dan de brandstofkosten per kilometer. Dit wordt wel beïnvloed door de plek waar je de auto laadt, thuis is laden veel goedkoper dan aan de snelweg. Hiernaast zorgt elektrisch leasen voor een milieuvriendelijker wagenpark wat bijdraagt aan MVO. Hierdoor wordt je een aantrekkelijke werkgever door een ‘groene’ uitstraling en een (elektrische) leaseauto is vaak een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Overstappen op elektrisch rijden via full operational leasen is aantrekkelijker dan een elektrische auto kopen. Dit komt doordat er constant nieuwe ontwikkelingen zijn op de markt van elektrische auto’s, waardoor de restwaarde van een elektrische auto erg onzeker kan zijn. Elektrische auto’s bieden ook meer rijcomfort, doordat ze stiller zijn en vaak luxer zijn uitgevoerd met meer hulpsystemen en opties.

Wil je meer weten over de voordelen van elektrisch leasen voor berijders? Kijk hier.


Wanneer loont elektrisch rijden?

Een belangrijke vraag voor veel mensen is wanneer elektrisch rijden rendabel is. Op deze vraag is niet een eenvoudig antwoord te geven, het hangt namelijk heel erg af van de persoonlijke situatie. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar hoeveel kilometers je rijdt en waar je de auto laadt (op de snelweg of thuis).

Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een brandstof auto? Waar ligt het omslagpunt?

Over het algemeen wordt de besparing op elektrisch rijden steeds groter naarmate je meer kilometers maakt. De elektriciteitskosten per kilometer zijn bij een elektrische auto namelijk lager dan de brandstofkosten bij een auto met een verbrandingsmotor. Elektrische auto’s worden steeds goedkoper, waardoor het omslagpunt steeds bij een lager kilometrage komt te liggen. Hiernaast heeft elektrisch leasen natuurlijk nog andere voordelen zoals de milieuvriendelijkheid.

Wat is de kostprijs per kilometer voor een elektrische leaseauto?

De kostprijs per kilometer voor een elektrische leaseauto is afhankelijk van het merk en model dat je hebt gekozen. Als je meer kilometers rijdt zullen de kosten per kilometer afnemen en zal de besparing van elektrisch leasen steeds groter worden. Naast de leasekosten bestaat de kostprijs per kilometer ook uit de elektriciteitskosten. De kosten voor het laden langs de snelweg kunnen oplopen tot €0,90 per kWh, ongeveer €0,13 per kilometer. Thuis laden kost gemiddeld €0,46, dit is ongeveer €0,07 per kilometer. Thuis laden is dus vele malen goedkoper dan langs de snelweg, houd hier rekening mee. Wil je advies op jouw persoonlijke situatie en weten hoeveel jij kan besparen? Neem dan contact op met onze EV-specialist Mark, via 0541-571 710 of sales@directlease.nl (binnen één uur reactie).

Vragen over elektrisch rijden?

Wil je meer weten over de bijtelling bij elektrische zakelijke leaseauto's? Of over laden en laadpalen? Ik help je graag verder met al je vragen!

Welke elektrische auto past bij jou?

Beantwoord een paar vragen en ik ga aan de slag om dé perfecte elektrische auto voor je te vinden!

Vul de keuzehulp in

Mark Laros - DirectLease

Mark Laros

EV specialist
Mail Mark
Bel 0541 - 571 710

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner