Inspectierapport

Inspectierapport

Inspectierapport inzien
Na de contractbeëindiging hebben wij de auto laten schouwen aan de hand van het innameprotocol. In dit rapport hebben we de acceptabele en onacceptabel schades vastgelegd. Ben je benieuwd naar het inspectierapport van jouw leaseauto? Vul hieronder dan jouw gegevens in!Wat is een innameprotocol?

Een innameprotocol is een richtlijn voor acceptabele en onacceptabele schades. Het innamerapport vormt de basis voor een eventuele doorbelasting van onacceptabele schades. De registratie hiervan wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij: Autoinspectie.nl. DirectLease is degene die uiteindelijk bepaalt of er sprake is van waardevermindering van de leaseauto.

Wees gerust, we begrijpen heel goed dat een gebruikte auto sporen van enige mate van slijtage vertoont. Je hebt er immers mooie avonturen mee beleefd. Vandaar dat we onderscheid maken tussen ‘acceptabele’ en ‘onacceptabele’ schade.

Wat is acceptabele schade en wat niet?

Bij DirectLease werken we met gebruikersschade (acceptabele schade) en schade (onacceptabele schade). In het innameprotocol vind je diverse voorbeelden, welke aangeduid zijn met groene of rode vinkjes. We raden je aan om deze goed te bekijken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Acceptabele schade = slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de kilometerstand van de auto bij normaal gebruik van het voertuig verwacht kunnen worden.
Onacceptabele schade = hierbij gaat het om schades die niet toegerekend kunnen worden aan normaal gebruik of ouderdomsslijtage

Waar vind ik mijn referentiecode?

Nadat de auto is geïnspecteerd en beoordeeld, ontvang jij van ons de eindfactuur. Hierop staat het kenteken van de auto en een referentiecode vermeld. Deze gegevens heb je nodig om jouw inspectierapport te kunnen bekijken. 


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind