Wat is auto leasen?

Als je kiest voor een leaseauto, dan ‘huur’ je als het ware een auto. Dit betekent dat de leaseauto van DirectLease is en blijft, maar dat jij er voor een bepaalde periode in mag rijden. Zie het als een soort van telefoonabonnement. Als de abonnementsperiode afgelopen is, lever jij de zakelijke leaseauto weer in.

Hoe werkt het aanvragen van een leaseauto?

Dat is eigenlijk heel simpel! Stel op onze website de zakelijke leaseauto samen naar jouw wensen. Dit kan jij op elk gewenst moment zelf doen. Ben je tevreden? Plaats dan de bestelling. En ja, ook als zzp’er kom je bij ons in aanmerking voor een zakelijk leasecontract!

Wij controleren vervolgens op basis van de KvK-gegevens de kredietwaardigheid van jouw onderneming. Dit doen wij om de eventuele risico’s voor zowel jou als onszelf te beperken. Binnen 1 dag weten we of de kredietwaardigheid in orde is. En dan? Nou dat gaat DirectLease die mooie bolide bestellen. De levertijd verschilt per auto, maar hier houden wij jou van op de hoogte.

Hoe werkt dat: een auto leasen?

Als je besluit om een auto zakelijk te leasen, dan ga je een leasecontract met ons aan. Hierin staat o.a. jouw maandelijkse vaste leasebedrag vermeld. En nee je hoeft niet bang te zijn voor de kleine letters. Onze slogan is niet voor niets: ‘Direct weten waar je aan toe bent’. Wij vinden het belangrijk dat jij nergens omkijken naar hebt, daarom krijg jij bij ons altijd full operational lease. Dit betekent dat alle kosten zoals reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting en verzekering zijn inbegrepen. 

Hoe zit het met de brandstofkosten en boetes? Die zijn wel voor eigen rekening, maar speciaal voor jou hebben we een app ontwikkeld. Deze Tankservice app laat jou zien waar je het goedkoopste kunt tanken, zo helpen wij jou geld besparen!

Wat kost een auto leasen?

Het maandbedrag dat je betaald voor een zakelijke leaseauto varieert per auto. Dit komt doordat het ene merk duurder is dan het andere en het ene model groter is dan het andere. We kunnen allemaal wel raden dat een Kia Picanto voordeliger is om zakelijk te leasen dan een Tesla Model 3. Maar stel jij en jouw collega kiezen allebei voor een Volkswagen Polo, grote kans dat jullie een ander maandbedrag moeten betalen. Hoe dat komt? De kleur van de leaseauto en de gekozen opties spelen ook een rol. Door het aanvinken van bijvoorbeeld metallic lak, navigatiesysteem, parkeersensoren en verwarmde stoelen wordt het te betalen maandbedrag hoger. 

Heb je een maximumbedrag meegekregen van jouw werkgever of van jezelf? Dan biedt onze Direct Search uitkomst. Met behulp van deze tool kun je o.a. aangeven wat de maximumprijs van jouw toekomstige leaseauto mag zijn. Wij laten jou dan automatisch een overzicht zien van de auto’s die aan jouw wensen voldoen. Gemakkelijk toch!

Wat is goedkoper: auto leasen of kopen?

Dit is één van de meest gestelde vragen en dat begrijpen we volkomen. Het antwoord is alleen niet zo zwart/wit. Het is natuurlijk heel fijn om een auto of meerdere auto’s (wagenpark) als eigendom te hebben, totdat je schade rijdt of de APK uitslag ontvangt. Van deze rekeningen krijgen we het allemaal benauwd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoge aanschafkosten en de kosten voor de wegenbelasting en pechhulp. Als je dit bij elkaar optelt, is dit een behoorlijk kostenplaatje. Kies jij liever voor zekerheid, geen zorgen en de bolide van jouw dromen? Dan moet je kiezen voor een zakelijke leaseauto van DirectLease. Dankzij onze full operational lease service ben jij verzekerd van onderhoud, APK, all-risk verzekering, wegenbelasting, banden en pechhulp. 

Wist je trouwens dat wij geen onderscheid maken in schadevrije jaren? Want zeg nu zelf: een ongeluk zit in een klein hoekje! Iedereen is bij ons gelijk en daarom betaalt iedereen hetzelfde bedrag. Daarentegen kun je bij ons wel schadevrije jaren opvragen aan het einde van jouw leasecontract. Altijd fijn als je in de toekomst toch besluit om een auto te kopen.