Pech

Bel altijd direct met de ANWB: 0592 390 537

 

Directlease maakt voor haar pechservice in binnen- en buitenland gebruik van de diensten van de ANWB. Duurt de reparatie of het onderhoud langer dan 24 uur? Dan heb je recht op vervangend vervoer als je dat in je contract hebt opgenomen. De reparateur heeft voor vervangend vervoer toestemming nodig van DirectLease. De kilometers die je met de vervangende auto rijdt vallen onder de contractkilometers. 

Pech in het buitenland

Voorkom dat je tijdens je vakantie ongewenst voor verrassingen komt te staan. Zorg dus niet alleen voor een reis- en annuleringsverzekering, maar check voor vertrek ook het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning van jouw voertuig(en). Krijg je toch nog pech onderweg in het buitenland? Maak dan gebruik van deze tips!

 • Bel altijd direct met de Alarmcentrale van DirectLease: +31(0)70 314 50 68
 • Bij het doorgeven van de locatie heb je altijd een wegnummer en KM-aanduiding nodig. Ook moet je goed weten tussen welke plaatsen je staat. Alleen GPS-data zijn niet voldoende, deze kunnen nog niet ingezet worden om jouw locatie te bepalen.
DirectLease Pech in het buitenland

Pech op de péage in Frankrijk

Als je pech krijgt op de péage (tolweg) in Frankrijk mogen Alarmcentrales geen hulp regelen. Deze wegen zijn namelijk particulier eigendom en hebben eigen hulpdiensten. Je kunt hulp inroepen door naar een praatpaal te lopen of het telefoonnummer 17 te bellen. Houd er wel rekening mee dat je dan Frans moet spreken. De hulpdienst zal jouw gestrande auto naar een garage slepen. Daar aangekomen kunt je contact opnemen met de Alarmcentrale van DirectLease voor verdere hulp.

DirectLease Pech op de péage in Frankrijk

Tips bij pech in het buitenland

 • Niet in alle landen van Europa is er een Wegenwacht Service zoals wij die kennen. In landen als Frankrijk, Italië en Spanje zetten ze bijvoorbeeld vooral bergers in, omdat het daar wettelijk niet is toegestaan langs de weg te sleutelen.
 • Houd er rekening mee dat de service en wachttijden in het buitenland anders kunnen zijn dan je gewend bent in Nederland.
Vervangend vervoer of een huurauto nodig?
 • Houd er dan rekening mee dat je in veel landen zelf jouw huurauto moet ophalen en inleveren bij het verhuur-bedrijf. Je kunt de huurauto dus niet achterlaten bij de garage.
 • Laat de huurauto altijd achter met een volle tank, tenzij je dat duidelijk anders hebt afgesproken met de Alarmcentrale van DirectLease.
 • Meestal mag je een huurauto alleen gebruiken in het land waar je de auto gehuurd hebt. Je kunt dus in principe niet met jouw huurauto de grens over. Als je met je huurauto moet terugreizen naar Nederland, maakt je daarover speciale afspraken via de Alarmcentrale van DirectLease.
 • Als borgstelling voor een huurauto heb je altijd een creditcard nodig.
 • Belangrijk: lees voor vertrek naar het buitenland de voorwaarden over o.a. het maximaal aantal dagen vervangend vervoer.

Ruitschade

Binnenland

DirectLease werkt voor herstel en vervanging van je autoruit samen met een aantal professionele dienstverleners.

Voor ruitschade bel je direct +31(0)88 0870150

Je kunt direct een afspraak maken. Laat het sterretje in de voorruit tijdig repareren, om te voorkomen dat het sterretje doorscheurt en je de hele voorruit moet laten vervangen. Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen gratis, een autoruit vervangen heeft vaak gevolgen voor je eigen risico.

Buitenland

Heb je ruitschade in het buitenland? Dan kun je contact opnemen met ons op nummer: +31(0)70 314 50 68 (ANWB Buitenlandhulp). Of met Van Mossel Glasservice +31(0)88 0870150.

DirectLease Ruitschade

Reparatie

Garages voeren reparaties in de meeste gevallen niet ‘gratis’ uit, ook als je voertuig nog onder fabrieksgarantie valt. Zij verlangen dat je direct betaalt en laten het aan jou over om de kosten via DirectLease alsnog vergoed te krijgen. Echter, in de meeste gevallen kan de Alarmcentrale van DirectLease garant staan voor de kosten. Lukt dit niet, dan moet je de kosten zelf voorschieten. Een gerepareerde auto moet je zelf ophalen bij de garage. Als je in het buitenland reparaties laat uitvoeren, laat dan de factuur op naam stellen van:
DirectLease BV,
Goudstraat 70,
7554 NE, Hengelo,
Nederland
BTW nummer: NL8523.29.969B01

 

Ongeval

Schakel na een ongeval altijd de politie in en laat een proces-verbaal opstellen, zeker in Oost-Europese landen en landen als Turkije en Marokko. Anders loop je het risico problemen te krijgen bij het verlaten van het land. Bel ook altijd direct met de Alarmcentrale van DirectLease.

 

Tanken

Verkeerd getankt in het buitenland? Dan wordt je auto altijd afgesleept naar de garage. Het is namelijk niet toegestaan om op straat de tank leeg te halen.

 • LPG is in het buitenland beperkt verkrijgbaar. Neem zelf de juiste verloopstukken mee.
 • Zorg dat je weet wat de benaming is van jouw type brandstof. Een voorbeeld: in Spanje is Gasolina benzine en Gasoil diesel.

 

Lekke band

Tegenwoordig hebben niet alle nieuwe auto’s een reservewiel, vaak zit er alleen een reparatieset in. Zorg dat je weet hoe de set werkt en verhelp het probleem zelf. Zo voorkom je dat je voor een lekke band in het buitenland wordt afgesleept naar de dealer. Met name ook omdat de wachttijden in het hoogseizoen vaak kunnen oplopen. Dit kan je reis onnodig vertragen.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner