DirectLease Jouw wagenpark elektrisch maken? Dit moet je weten als beheerder!

Jouw wagenpark elektrisch maken? Dit moet je weten als beheerder!

Wanneer overstappen naar een elektrisch wagenpark?

Hoe pas ik het leasebudget (normbedrag) of de leaseregeling aan voor elektrische auto’s?

We raden je aan om een elektrische autoleaseregeling op te stellen, waarin je de afspraken tussen de werkgever en de werknemer vastlegt/aanpast. Denk hierbij aan zaken zoals:

 • De fiscale waarde
  Een elektrische auto is doorgaans duurder dan een auto met een verbrandingsmotor, waardoor de huidige of bedachte fiscale waarde niet toereikend kan zijn. Wil je elektrisch leasen aanbieden, dan kan het handig zijn om de aanschafprijs te verhogen. Daartegenover staat dat er steeds meer goedkopere elektrische auto’s op de markt komen.
 • Aantal kilometers
  Hoeveel kilometers per jaar rijdt een werknemer? Het kan zomaar zijn dat een berijder te veel kilometers rijdt, waardoor elektrisch rijden minder aantrekkelijk is. Benieuwd waar dit omslagpunt zit? We berekenen dit graag voor jou.
 • Oplaadkosten afspraken
  Er zit veel verschil tussen de oplaadkosten van de diverse laadopties. Snelladen kan 1,5 tot 2 maal zoveel kosten als thuis laden. Om ervoor te zorgen dat de laadkosten niet te hoog oplopen, raden we je aan om afspraken te maken over waar en wanneer de bestuurder moet laden.
 • Wanneer laden
  Wanneer mag een werknemer laden? Tijdens werktijd (kantoor en/of onderweg) of moet dit gebeuren voor/na werktijd?

Houd er rekening mee dat het opstellen of aanpassen van een leaseregeling altijd maatwerk is. Wil je samen kijken welk stappenplan het beste bij jouw situatie past? Neem contact op met onze EV-specialist Mark, via 0541-571 710 of sales@directlease.nl (binnen één uur reactie).

Vanaf hoeveel km/jr is het interessant om elektrisch te gaan rijden?

Elektrisch leasen wordt steeds aantrekkelijker doordat de auto’s steeds goedkoper worden door de toenemende vraag. Als je veel kilometers rijdt wordt elektrisch rijden relatief goedkoper. Dit komt door de lagere verbruikskosten: de kosten om een auto te laden zijn lager dan brandstofkosten. En minder onderhoud zorgt dat het leasetarief lager blijft. Doordat de actieradius van de meeste elektrische auto’s ook steeds groter wordt zul je ook gemakkelijk langere afstanden kunnen rijden.

DirectLease Wanneer overstappen naar een elektrisch wagenpark?

Wat zijn de voordelen voor de werkgever bij het leasen van een elektrische auto?

De voordelen voor werkgevers

Laadpaal voor elektrische lease auto’s

Om een elektrische auto op te laden heb je een laadpaal nodig. Met een laadpaal kun je jouw elektrische auto veel sneller opladen dan via een normaal stopcontact. Lees hier meer over het laden van een elektrische auto.

Is het noodzakelijk om een laadpaal op het werk te monteren? En regelen jullie dat?

In veel gevallen is het handig om één of meerdere laadpalen op het werk te laten installeren. De werknemer kan dan tijdens zijn werktijd de auto opladen, hierdoor hoeft er onderweg niet te worden geladen. Laden op kantoor is goedkoper dan bij een publieke laadpaal of snellader. Afhankelijk van het aantal elektrische auto’s kan er worden gekozen voor één of meerdere laadpalen. Voor het plaatsen van laadpalen werken wij samen met EV-company, een specialist op het gebied van laadpalen. Wil je advies op jouw situatie? Neem dan contact op met onze EV-specialist Mark, via 0541-571 710 of sales@directlease.nl (binnen één uur reactie).

Hoort de laadpaal bij de fiscale waarde van een elektrische auto?

Nee. Een laadpaal hoort niet bij de fiscale waarde van een auto. De kosten voor de laadpaal zijn voor rekening van de werkgever en de werknemer hoeft hiervoor géén bijtelling te betalen. De werkgever en werknemer kunnen afspraken maken over de vergoeding van de elektriciteitskosten, lees daarover hier meer.

Laadpas bij een elektrische auto

Om een elektrische auto op te laden, heb je meestal een laadpas nodig. Dankzij deze laadpas registreert de laadpaal welke auto aan het opladen is en wordt het stroomverbruik bijgehouden.

Wat zijn de kosten voor een laadpas en laadpaal abonnement en hoe wordt dit verrekend?

Onze klanten ontvangen van ons een New Motion pas. Bij deze elektrische laadpas hoort een abonnement, zodat je bij een eventuele storing direct weer op weg geholpen wordt. Het is één van de beste laadpassen, omdat de bestuurder toegang heeft tot het grootste laadnetwerk van Europa. De kosten voor dit abonnement bedragen €5,75 (excl. btw) per maand. Door middel van de laadpas wordt bijgehouden hoeveel stroom er in de maand is verbruikt. De werkgever ontvangt hiervan elke maand een factuur.

Subsidies voor elektrisch rijden

 

Welke subsidies zijn er beschikbaar voor elektrisch rijden?

Als je kiest voor elektrisch rijden, heb je recht op de Vamil,MIA, kortingen op de BPM en de wegenbelasting. Wanneer je besluit om elektrisch te gaan rijden, dan verwerken wij deze elektrische auto subsidies in het leasetarief. Er kunnen daarnaast nog gemeentelijke subsidies/regelingen van kracht zijn. In veel gemeenten kun je namelijk kosteloos een openbare laadpaal aanvraag als je niet aan huis kunt laden.


Kosten van een elektrische auto

Net zoals bij een auto met een verbrandingsmotor heeft een elektrische auto ook kosten. Deze kosten verschillen op sommige punten wel van elkaar. Zo heeft een elektrische auto minder verbruikskosten en onderhoudskosten, maar daarentegen een hogere aanschafwaarde.

Wat kost het laden van een elektrische leaseauto?

De kosten voor het laden van een elektrische leaseauto kunnen erg uiteen lopen. Het bedrag wat je betaalt, is afhankelijk van de kWh prijs van de laadplek. Het laden bij een snellader kan 1,5 tot 2 maal zoveel kosten als thuisladen. Het is dus belangrijk om hierbij stil te staan en om afspraken te maken over waar de werknemer moet laden. Wil je meer informatie over het opladen van jouw elektrische leaseauto?

Wat zijn de kosten van een vakantie auto (als vervanging voor je elektrische leaseauto)?

Als je een elektrische auto bij ons gaat leasen, kun je kiezen voor de optie ‘vakantieauto’.
Afhankelijk van de gewenste grootte, de aanwezige opties en de beschikbaarheid kan er rekening worden gehouden met €80 tot €100 per maand extra bovenop het huidige leasetarief. Hiervoor kan de werknemer de vakantieauto maximaal 3 weken gebruiken in 1 aaneengesloten periode.

Wil je precies weten wat de kosten voor jou zijn als je bij de elektrische auto een vakantieauto regelt? Neem dan tijdens het bestelproces contact op met ons salesteam. Zij zorgen dan voor een passende oplossing/offerte.

Hoe staat het met de veiligheid(borging) van elektrische leaseauto’s bij pech/stranding/ongeluk?

Wanneer je pech hebt met jouw elektrische leaseauto kun je gewoon zoals altijd bellen met de ANWB op nummer 0592-390 537. Voor onze pechservice maken wij namelijk gebruik van de diensten van de ANWB. Als je vervangend vervoer hebt opgenomen in jouw leasecontract dan heb je hier recht op als het langer dan 24 uur duurt. Klik hier voor meer informatie over onze pechhulp.

DirectLease Elektrisch rijden in het buitenland

Elektrisch rijden in het buitenland

Het kan voorkomen dat je voor je werk naar het buitenland moet of dat je gewoon op vakantie gaat naar het buitenland. Hoe zit het met een elektrische auto in het buitenland en waar moet je op letten?

Wat is de ontwikkeling van elektrisch rijden in het buitenland (ivm vakantie/werkbezoeken buitenland)?

Nederland gaat van alle Europese landen op kop als het gaat om het aantal geplaatste openbare laadpalen & snelladers. Echter wordt elektrisch rijden in het buitenland (zoals Duitsland, België en Frankrijk) wel steeds populairder. Dit betekent dat je met een gerust hart jouw leaseauto kunt opladen in het buitenland. Staan er lange ritten op de planning, zoals vakantie of werkbezoeken? Dan raden wij de berijder aan om van tevoren de reis uit te stippelen, zodat je precies weet waar de laadpalen in binnen- en buitenland staan. Je kunt in het buitenland dezelfde laadpas gebruiken als die je in Nederland gebruikt, mits je de laadpas via ons hebt besteld. Benieuwd naar alle oplaadpunten die je kunt gebruiken? Kijk dan op ChargeMap.com of op Oplaadpalen.nl.

Vragen over elektrisch rijden?

Wil je meer weten over de bijtelling bij elektrische zakelijke leaseauto's? Of over laden en laadpalen? Ik help je graag verder met al je vragen!

Welke elektrische auto past bij jou?

Beantwoord een paar vragen en ik ga aan de slag om dé perfecte elektrische auto voor je te vinden!

Vul de keuzehulp in

Mark Laros - DirectLease

Mark Laros

EV specialist
Mail Mark
Bel 0541 - 571 710

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner