DirectLease Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische leaseauto?
DirectLease.nl Elektrisch leasen Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische leaseauto?

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische leaseauto?

De voordelen van een zakelijke elektrische auto leasen

 1. Milieuvriendelijk
  Een voordeel van een elektrische auto is dat er geen milieuonvriendelijke stoffen worden uitgestoten tijdens het rijden. Dit doet een auto met een traditionele verbrandingsmotor wel. Met een elektrische auto kun je dus een steentje bijdragen aan een beter milieu.
  Tip: als je nog milieuvriendelijker wil zijn, laad dan jouw leaseauto met groene stroom.
 2. Lagere verbruikskosten
  Een ander voordeel van een elektrische leaseauto zijn de lage verbruikskosten. De verbruikskosten van een elektrische auto zijn aanzienlijk lager dan die van een auto met een verbrandingsmotor. Bij een auto die rijdt op benzine of diesel betaal je een literprijs. Bij een elektrische auto betaal je per kWh. De elektriciteitskosten (kWh) zijn per kilometer aanzienlijk lager dan de brandstofkosten (literprijs) van een auto met een verbrandingsmotor. De auto thuis opladen is veruit het voordeligst. Voornamelijk aan de snelweg zijn de laadprijzen veel hoger.
 3. Een lagere bijtelling voor de zakelijke berijder
  De overheid wil elektrisch rijden stimuleren en hierdoor betaal je minder bijtelling voor een elektrische leaseauto. Dit jaar (2022) betaal je 16% bijtelling tot een cataloguswaarde van €35.000,-. Over alles hierboven betaal je het standaardtarief van 22%. De aankomende jaren zal het verlaagde percentage steeds hoger worden. In 2026 zal de bijtelling voor een elektrische leaseauto 22% (standaardtarief) bedragen. Dus, hoe eerder jij beslist om over te stappen op een elektrische leaseauto hoe gunstiger het bijtellingspercentage!
 4. Stil en snel
  Doordat een elektromotor geen tot weinig geluid maakt, is het aanzienlijk stiller in een elektrische auto. Op hogere snelheden hoor je uiteraard nog wel de wind of de banden rollen. Een elektrische auto is sneller in het accelereren dan een auto met een verbrandingsmotor. Dit komt doordat een elektrische auto meteen over het maximale koppel beschikt, waardoor de auto lekker snel van zijn plek komt.

De nadelen van een zakelijke elektrische auto leasen

 1. Laadtijden
  Veel mensen vinden de laadtijden een nadeel aan een elektrische auto. Met een elektrische auto kun je niet binnen een paar minuten weer onderweg zijn als de accu leeg is. Afhankelijk van de auto, het laadpunt, en de actieradius die je nodig hebt, duurt dit tussen de 20 minuten en 8 uur. Je kunt jouw auto langs de snelweg snelladen, echter moet je auto hiervoor wel geschikt zijn. In de praktijk zul je waarschijnlijk vaak met een volle accu wegrijden en hoef je onderweg niet te laden. Tegenwoordig hebben de meeste elektrische auto’s een actieradius die groot genoeg is voor dagelijks gebruik zonder onderweg te hoeven laden.
 2. Beperkte actieradius
  De actieradius van een elektrische auto is over het algemeen een stuk kleiner dan de actieradius van een auto met een verbrandingsmotor. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je veel onderweg bent of op vakantie gaat. De actieradius van elektrische auto’s wordt echter wel steeds groter waardoor deze beperking steeds minder invloed zal hebben. Gebruik je jouw elektrische zakelijke leaseauto alleen voor woon-werkverkeer? Dan zul je hier nauwelijks last van ondervinden.
 3. Hoger leasetarief
  Over het algemeen heeft een elektrische leaseauto een hoger leasetarief. Dit komt doordat de auto’s in aanschaf vaak een stuk duurder zijn. Door de massaproductie - die op steeds meer modellen wordt toegepast - worden de elektrische auto’s wel steeds goedkoper.

Is elektrisch zakelijk leasen wat voor jou?

Een elektrische auto kan dus heel interessant zijn voor jou. De grootste voordelen van een elektrische leaseauto zijn de milieuvriendelijkheid en de lagere bijtelling voor jou als berijder. Heb je interesse gekregen in een zakelijke elektrische leaseauto?

Kijk snel of jouw volgende auto tussen ons ruime aanbod elektrische leaseauto’s staat!
Bekijk het aanbod elektrische leaseauto's
Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner