Enkele weken geleden lanceerde Opel de nieuwe Astra, en nu is de Sports Tourer het volumemodel van de reeks. Vorig jaar koos ongeveer twee derde van de klanten voor de stationwagenversie. De volledig nieuw ontwikkelde Sports Tourer begint zijn carrière met een volledig motorenaanbod. Naast de benzine- en dieselmotoren die werden overgenomen van de berline, vervolledigt een plug-in hybride aandrijving met een systeemvermogen van 180 pk (132 kW) het gamma. Een geëlektrificeerde versie van 225 pk (166 kW) zal later volgen. Opel belooft een actieradius van 60 kilometer, wat voldoende moet zijn voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Volgend jaar zal, net als bij de vijfdeurs, een volledig elektrische versie volgen.

Het design, inclusief het "Vizor"-merkgezicht, werd overgenomen van de vijfdeurs tot aan de B-stijl, waarna het silhouet van de estate zich harmonieus aanpast aan de nieuwe designtaal van Opel. "Voor de vorm hebben we ons gericht op het combineren van een rustige vorm met scherpe randen om een precies Duits design te creëren," legt Stefan Arndt uit, die eigenlijk hoofddesigner interieur is. Daarbij zijn de creatieven uit Rüsselsheim erin geslaagd de wielbasis met 5,7 centimeter te verlengen ten opzichte van het vijfdeursmodel, ondanks een carrosserie die zes centimeter korter is dan zijn voorganger (4,64 meter), waarvan vooral de passagiers op de tweede rij profiteren.

De laaddrempel is aangenaam laag, en de bergruimte is ook voldoende voor een uitgebreid bezoek aan de Zweedse meubelzaak. Met neergeklapte stoelen neemt het laadvolume toe van 600 tot 1634 liter. De achterbank is neerklapbaar in de verhouding 40:20:40, zodat langere voorwerpen indien nodig door de opening in het midden kunnen worden opgeborgen. Voor de plug-in versie wordt de capaciteit gereduceerd tot tussen 516 en 1553 liter.
Voor de modellen met verbrandingsmotor heeft het bedrijf uit Rüsselsheim een laadvloer ontwikkeld, Intelli Space genaamd, die op twee hoogtes kan worden ingesteld. Hoewel praktische voorzieningen bij stationwagons hoog in het vaandel staan, is de Sports Tourer als optie ook leverbaar met een tweekleurige lakafwerking omdat het oog ook meereist.

In het interieur domineert het Pure Panel-scherm de ruimte voor de bestuurder. In de versies met hogere uitrusting heeft het scherm een magnesium frame. Pianolak en roestvrijstalen optiek in alle versies en hoogwaardige materialen geven de Rüsselsheim loadmaster beslist een eersteklas sfeer. De door Opel ontwikkelde zetels met het zegel van de Aktion Gesunder Rücken (gezonde rug-campagne) zijn ook beschikbaar voor de estate, en een (optioneel) head-up display, dat via de spiegelinstelling kan worden aangepast, toont de belangrijkste informatie tijdens het rijden. De Intelli-Lux LED-koplampen met 168 LED-elementen zijn ook overgenomen van de vlaggenschepen van het merk, de Insignia en de Grandland.

Hoewel alle belangrijke functies via het scherm kunnen worden bediend, zitten er nog steeds knoppen naast voor instellingen zoals klimaat of radio, zodat u minder wordt afgeleid van het verkeer. "Het Pure Panel is mijn favoriete onderdeel van de Astra," legt Arndt uit terwijl we door het interieur toeren.
(Walther Wuttke, cen) (motor-traffic.de)

 

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner