DirectLease Zakelijk een elektrische auto leasen? Dit moet je weten!
DirectLease.nl Elektrisch leasen Zakelijk een elektrische auto leasen? Dit moet je weten!

Zakelijk een elektrische auto leasen? Dit moet je weten!

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Voordat je overstapt naar elektrisch leasen is het natuurlijk belangrijk om de voordelen hiervan te weten. Benieuwd naar de voordelen voor jou van het zakelijk leasen van een elektrische auto? De voordelen voor jou als berijder zijn onder andere:

  • Een lager bijtellingspercentage (12% in 2021 tot een fiscale waarde van €40.000,-)
  • Een elektrische auto stoot geen schadelijke stoffen uit voor het milieu
  • Een elektrische auto is aanzienlijk stiller dan een auto met een verbrandingsmotor
  • Vaak zijn elektrische auto’s qua opties luxer uitgerust
  • Elektrische auto’s bieden meer rijcomfort en accelereren sneller.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische leaseauto?

De fiscale voordelen van elektrisch zakelijk leasen

Is elektrisch zakelijk leasen wat voor jou?

Een elektrische auto kan dus heel interessant zijn voor jou. De grootste voordelen van een elektrische leaseauto zijn de milieuvriendelijkheid en de lagere bijtelling voor jou als berijder. Heb je interesse gekregen in een zakelijke elektrische leaseauto?

Kijk snel of jouw volgende auto tussen ons ruime aanbod elektrische leaseauto’s staat!
Bekijk het aanbod elektrische leaseauto's

Wanneer kies ik voor het leasen van een elektrische auto?

Elektrisch leasen wordt steeds populairder en het aantal elektrische auto’s op de weg blijft toenemen. De overstap naar elektrisch leasen is voor veel mensen een lastige keuze, vooral door de zorgen om de actieradius. De actieradius is echter tegenwoordig van de meeste auto’s al groot genoeg voor de meeste berijders. Wij raden je daarom ook aan om zo snel mogelijk over te stappen op elektrisch rijden zodat je nog kan profiteren van het lagere bijtellingspercentage, deze wordt namelijk elk jaar verhoogd voor elektrische leaseauto’s.

Is elektrisch rijden ook geschikt als ik veel kilometers maak? (b.v. meer dan 50.000 km/jr)

Elektrisch leasen kan ook als je veel kilometers rijdt. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar de actieradius of de laadsnelheid van de auto. Een auto met een grote actieradius hoef je waarschijnlijk onderweg niet op te laden. Zelfs als je auto een wat mindere actieradius heeft hoeft dit geen probleem te zijn, veel auto’s kunnen namelijk snelladen waardoor je binnen 25 minuten ongeveer 300 kilometer aan bereik kunt laden. Als je een laadpaal thuis hebt kun je jouw elektrische leaseauto opladen als je thuis bent en hoef je onderweg niet te stoppen, ideaal toch? Wil je advies hebben voor jouw persoonlijke situatie om te kijken welke auto het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze EV-specialist Arie, via 0541-571 710 of sales@directlease.nl (binnen één uur reactie)

Wat is de verhouding van benzine tov elektrisch qua normbedrag?

Het verschil in leasetarief tussen elektrische auto’s en benzine auto’s wordt steeds kleiner. Dit komt doordat de populariteit van elektrische auto’s toeneemt en hierdoor kunnen ze op grotere schaal geproduceerd worden, dit is gunstig voor de prijzen van de elektrische auto’s. Er komt daarnaast ook voor het goedkopere segment steeds meer aanbod op de markt. Het aanbod wordt in zijn algemeenheid steeds groter en daardoor zit er voor iedere leaserijder een geschikte auto tussen, van een compacte stadsauto tot een ruime SUV.

Vragen over elektrisch rijden?

Wil je meer weten over de bijtelling bij elektrische zakelijke leaseauto's? Of over laden en laadpalen? Onze specialist helpt je graag verder met al je vragen!

Arie Huisman - DirectLease

Arie Huisman

EV specialist
Mail Arie
Bel 0541 - 571 710

Hoe werkt het leasen van een elektrische auto?

Het leasen van een elektrische auto gaat in basis hetzelfde als het leasen van benzine- of dieselauto. Je kunt jouw elektrische leaseauto gewoon samenstellen via onze website en de levering verloopt via de dealer.

Kan ik gewoon onderhoud laten doen bij dealer?

Je kunt ook met jouw elektrische leaseauto gewoon onderhoud laten uitvoeren bij de dealer in de buurt. Een elektrische auto heeft ook aanzienlijk minder onderhoud nodig dan een auto met een verbrandingsmotor. Dit houdt in dat je minder vaak naar de garage heen moet en dit bespaart je weer tijd en moeite, makkelijk toch?

Wordt mijn voorloopauto/vervangend vervoer ook elektrisch?

In de meeste gevallen is jouw voorloopauto niet elektrisch. Dit komt doordat er vaak geen elektrische voorloopauto’s beschikbaar zijn. In een enkel geval kan het zijn dat er wel een elektrische voorloopauto beschikbaar is en zullen we deze optie aan jou voorleggen. Het vervangend vervoer is ook niet elektrisch en zal dus een benzineauto of dieselauto zijn.


Welke elektrische leaseauto’s zijn snel leverbaar?

De levertijd van een elektrische auto kan erg verschillen per merk en model. Dit komt doordat het ene model populairder is dan het andere model of door de productiecapaciteit van de fabrikant. Sommigen modellen staan op voorraad en kunnen binnen 1 á 2 weken geleverd worden, terwijl andere modellen pas over enkele maanden of een half jaar geleverd kunnen worden. Wij kunnen vaak een redelijk nauwkeurige schatting van de levertijd geven, neem hiervoor contact met ons op, via 0541-571 710 of sales@directlease.nl (binnen één uur reactie).

Snel leverbare 8% bijtelling auto's

Elektrische auto's met voorraad korting!

Kan ik kosteloos mijn bestelling annuleren als mijn elektrische leaseauto niet in 2021 geleverd zal worden?

Nee, je kunt niet kosteloos een bestelling annuleren als de auto niet dit jaar geleverd kan worden. Wij kunnen geen garanties geven op de levertijden. Een schatting van de levertijd blijft altijd een indicatie en dit kan veranderen door onvoorziene omstandigheden bij de fabrikant of importeur.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 - 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner