Na vier jaar en een productie van 260.000 eenheden lanceert Citroën een nieuwe versie van de C5 Aircross die verder gaat dan de gebruikelijke facelift. Het herziene model markeert het begin van een nieuwe designtaal. De gewelfde vormen van de vorige Aircross maken plaats voor expressievere en gladdere lijnen, waarmee onder meer het voorste gedeelte nu optisch breder oogt. Het herontwerpen van het merklogo en de V-vormige LED-signatuur van de dagrijlichten dragen daar ook aan bij. Ook de achterkant werd volledig herwerkt en het creatieve team in Parijs gaf de C5 Aircross ook nieuwe lichtmetalen velgen en een nieuwe laklaag.

De nieuwe Aircross, die begin zomer bij de dealers arriveert, erft de aandrijvingsopties van zijn voorganger. Net als voorheen komt de SUV naar de klanten met de Puretech 130 benzinemotor, de Blue HDi 130 dieselversie en als plug-in hybride met 225 pk. In het interieur kunnen bestuurders en passagiers een opgeruimde omgeving verwachten. De instrumenten en bedieningselementen zijn ergonomisch ingedeeld en het tien-inch touchscreen zorgt nu voor een betere leesbaarheid en een geoptimaliseerde bediening.

De focus van het merk op comfort blijft ongewijzigd. De C5 Aircross is uitgerust met de nieuwe generatie van "Citroën Advance Comfort Seats", die al in andere modellen van het merk werden geïntroduceerd. Met een kern van schuim met een hoge dichtheid en een extra 15 millimeter dikke schuimlaag zijn de stoelen ontworpen om het comfort verder te optimaliseren. Naast zetelverwarming bieden de voorzetels ook een massagefunctie. De Shine variant wordt ook geleverd met Alcantara en een optioneel lederen interieur.

De bagageruimte kan aanzienlijk worden vergroot dankzij de drie achterstoelen die afzonderlijk kunnen worden verschoven, opgeklapt en ingetrokken (uniek in dit segment). De prijzen voor de nieuwe editie zijn nog niet vastgesteld. 

(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner