De ultieme vergelijking: Tesla Model Y vs. Škoda Enyaq, CUPRA Born en KIA EV6

Tesla heeft onlangs zijn prijzen van de Model Y opnieuw verlaagd om de concurrentie een stap voor te blijven. Mede dankzij deze kortingen is de Model Y razend populair onder de elektrische auto's. Maar is deze populariteit terecht?

Wie komt als winnaar uit de bus?

De vergelijking

Zijn er concurrerende modellen welke betere specificaties hebben voor een vergelijkbaar bedrag? In deze vergelijking zetten we de Tesla Model Y, Škoda Enyaq, CUPRA Born en KIA EV6 naast elkaar. De uitvoeringen zijn gekozen op basis van gelijkwaardigheid in specificaties en prijs. Niet van elk model is dus de voordeligste uitvoering meegenomen in de vergelijking. De groen gearceerde vlakken geven aan dat het model uitblinkt in die specificatie in vergelijking met de andere modellen.

Eerst weten wat alle termen uit de vergelijking betekenen? Bekijk dan hier onze uitleg.

Medium 2635 CUPRABorn AuroraBlue
CUPRA Born
77kWh 170kW Business auto

 

Vermogen 231 pk
Acceleratie (0-100 km/h) 7s
Actieradius 550 km
Laadvermogen 170 kW
Accu capaciteit 82 kWh
Verbruik kWh/100 km 15.8
Trekgewicht 0 kg
18337 Kia EV6
KIA EV6
77.4kWh Edition RWD

 

Vermogen 229 pk
Acceleratie (0-100 km/h) 7.3s
Actieradius 528 km
Laadvermogen 240 kW
Accu capaciteit 77.4 kWh
Verbruik kWh/100 km 16.5
Trekgewicht 1600 kg
enyaq iv front4 1920x1280
Škoda Enyaq
85 Selection

 

Vermogen 286 pk
Acceleratie (0-100 km/h) 6.7s
Actieradius 565 km
Laadvermogen 170 kW
Accu capaciteit 82 kWh
Verbruik kWh/100 km 14.9
Trekgewicht 1000 kg
0x0 ModelY 12
Tesla Model Y
RWD

 

Vermogen 256 pk
Acceleratie (0-100 km/h) 6.9s
Actieradius 455 km
Laadvermogen 170 kW
Accu capaciteit 57.5 kWh
Verbruik kWh/100 km 15.7
Trekgewicht 1600 kg

Dus... welke populaire elektrische auto moet jij kiezen?


Dat ligt uiteraard deels aan jouw eigen wensen. Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag 'Welke elektrische auto is het beste?'. Hecht jij waarde aan een zo kort mogelijke laadtijd? Kies dan voor de KIA EV6. Met zijn laadvermogen van 180 kW laad dit model het snelst op van alle vergeleken modellen. Bij gebruik van een snellader beschik jij binnen 20 minuten weer over een acculading van 80%. De prijs voor de hoogste actieradius sleept dit model niet binnen, maar hoe vaak rij jij meer dan 400 kilometer aan een stuk?

 

 

Ben je op zoek naar een auto met de grootste actieradius? Dan is deze uitvoering van de Škoda Enyaq dé keuze voor jou. Met zijn actieradius van 565 km kun jij van Rotterdam naar Groningen rijden én weer terug met één acculading! En mocht je toch krap komen te zitten met je actieradius; deze Enyaq heeft nog steeds een laadvermogen van 170 kW. Aangezien zijn accu capaciteit groter is dan de EV6 duurt het snelladen iets langer, maar met 30 minuten kun jij weer met een acculading van 80% de weg op. Snel genoeg toch?

Ben jij een sportieve rijder én houd je wel van een beetje snelheid? Met zijn 286 pk en een acceleratie van 0-100 km/h binnen 7 seconden is de Enyaq een serieuze optie. Heb je geen behoefte aan de grootte van een Enyaq, maar wil je toch sportief rijden? Overweeg dan de CUPRA Born. Dit sportieve model is met name populair onder de jongere rijders. En met een reden! De indrukwekkende bumper en de scherpe lijnen van de koplampen maken een onvergetelijke indruk. Altijd en overal. Kuipstoelen met een stijlvol en duurzaam karakter zijn standaard in de CUPRA Born.

Staat jouw perfecte elektrische auto hier niet tussen?

Wij hebben nog veel meer elektrische auto's in ons aanbod en hier komen nog meer modellen bij...

Bekijk meer populaire elektrische auto's

DirectLease

Bereid je voor op compleet nieuwe automerken.

Automerken als Vinfast, Xpeng, NIO en BYD hebben in Azië reeds grote bekendheid gecreëerd. Het Chinese BYD verkoopt wereldwijd zelfs de meeste elektrische auto's! De modellen van deze merken zijn nog niet allemaal te bestellen in Nederland, maar komen er wel snel aan!

Zie jij een interessant model welke je graag zou willen bestellen? Schrijf je dan in en je wordt door ons op de hoogte gehouden wanneer het model te bestellen is! Handig toch?

Welke modellen kun jij binnenkort bestellen?

DirectLease
De belangrijkste elektrisch rijden begrippen uitgelegd.

Laadvermogen, WLTP, AC/DC laden, actieradius


Wanneer je serieus na gaat denken over een elektrische auto, dan loop je al heel gauw tegen een aantal termen aan. Voordat je een goede beslissing kunt maken over je toekomstige auto, is het van belang te weten wat alle termen omtrent elektrische auto's betekenen. 

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner