Zoek op merk

Nieuwe kennismaking met MG

Nieuwe kennismaking met MG

Geplaatst door Marielle Mulder op 1 October 2019 ~ Reacties

Het van origine Britse automerk ‘Morris Garages’ keert na bijna vijftien jaar terug op de Europese markt. Het kapitaalkrachtige SAIC Motor uit Shanghai is sinds 2007 de eigenaar van MG en heeft Van Mossel – moederbedrijf van DirectLease - uitgekozen als exclusieve dealer in Nederland voor de geheel nieuwe 100% elektrische auto’s.

SAIC Motor, met een jaaroutput van ruim 7 miljoen auto’s de nummer 7-autofabrikant ter wereld, heeft MG geselecteerd als exportmerk binnen SAIC. MG wordt wereldwijd op de kaart gezet en ook Europa ontbreekt daarbij niet. Nederland en Noorwegen zijn als eerste vestigingslanden gekozen. Daarna trekt MG verder Europa in. Binnen Nederland zal Van Mossel de rol vervullen van leverende dealer.

Eric Berkhof, DGA Van Mossel Automotive Groep: “Wij zijn er ongelofelijk trots op om een exclusieve rol te mogen vervullen bij het aanbod van bereikbare elektrische auto’s in Nederland. Met de toevoeging van MG breidt ons productportfolio zich uit naar 25 sterke automerken waarvan MG het enige merk is met een uitsluitend elektrisch aanbod. De combinatie van onze kennis van de automarkt, de kracht van het merk en het veelbelovende modelprogramma vormt een uitstekende basis voor een succesvolle toekomst voor MG in ons land. Waar wij vooral naar uitkijken is om de Nederlandse markt kennis te laten maken met de kracht van digitale merkbeleving in combinatie met het traditionele verkoopkanaal. Na aanschaf geldt dat de klant bij maar liefst 60 Van Mossel locaties terecht kan voor service en onderhoud.”

Bereikbare elektrische modellen
Er komen bij de lancering twee varianten, de comfort en de luxury. De comfort uitvoering is al leverbaar vanaf €29.990 en de luxe variant met €31.990 nét daarboven. De MG ZS EV is dit jaar nog leverbaar en valt daarmee probleemloos onder de 4 procent-bijtellingsregels wat gunstig is voor Nederlandse leaserijders. In 2020 wordt de fiscale bijtelling verdubbeld naar 8 procent van de cataloguswaarde tót 45.000 euro; daarboven is het percentage van de bijtelling 22 procent. Met recht zijn de twee varianten daarmee een van de meest bereikbare elektrische modellen voor de Nederlandse markt te noemen. In de komende jaren zal uitbreiding volgen naar vier tot zeven modellen.

Frank Meijer, Director Sales & Marketing SAIC Motor Europe: “We zijn verheugd om de MG ZS EV in Nederland te lanceren. Er is een duidelijke, groeiende behoefte naar de overgang tot zero emission voertuigen. De verkenning die we met Van Mossel hebben gevoerd heeft geleid tot vertrouwen in een zeer succesvolle samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat zij als grootste dealer van Nederland het merk MG op de juiste manier onder de aandacht kunnen brengen.”

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind