Ervaren SEO marketeer

Ben jij een resultaatgerichte en innovatieve SEO marketeer met ervaring in het creëren van SEO-strategieën, de (technische) implementatie hiervan en vind jij het geen probleem om ook zelf teksten te schrijven? Als ervaren SEO marketeer vervul je een essentiële functie bij het verhogen van de online zichtbaarheid en het genereren van organisch verkeer naar onze website.

Wat ga je doen?


Jouw inspanningen dragen direct bij aan onze groei en succes. Daarnaast werk je intensief samen met onze allround marketeers om content te ontwikkelen die optimaal is afgestemd op SEO. Jij voert (technische) SEO verbeteringen door, doet zoekwoorden onderzoek en verhoogt het organische verkeer naar de website. Dit doe je voor DirectLease.nl en Directleaseprivate.nl, maar ook voor onze Belgische en Duitse websites.

Je gaat de diepte in, past de laatste SEO-ontwikkelingen toe en stelt zelf een SEO-strategie op die je continu optimaliseert. Je begeleidt de andere allround marketeers bij het volgen van deze strategie. Je draagt jouw kennis gemakkelijk over waardoor je goed advies kan geven over belangrijke aanpassingen. Je geeft advies aan de teamleider online marketing, maar je geeft ook je collega’s van het marketingteam gericht advies voor het schrijven van SEO-proof teksten met de juiste keywords en links. Daarnaast vind je het ook niet erg om zelf je handen uit de mouwen te steken en uitvoerend werk te doen. Je houdt dagelijks de zoekwoordprestaties bij, je signaleert kansen en optimaliseert zoekresultaten pagina's om de CTR zo hoog mogelijk te krijgen.

Naast je taken om de SEO te optimaliseren vind je het ook geen probleem om een steentje bij te dragen aan de dagelijkse werkzaamheden op de marketingafdeling. Zo help je met het live zetten van auto’s in het cms en het maken van bannering voor de site.

DirectLease

Jouw rol

 • Je verbetert de organische positie van DirectLease voor Nederland, Duitsland en België;

 • Je stelt een SEO strategie op, past deze aan waar nodig en voert deze uit;

 • Je zorgt voor goede backlinks, interne links, technische audits, zoekwoordonderzoeken, uitgebreide content audits en pakt je pen (of AI) om ook content te schrijven/verbeteren;

 • Je zet (Google Looker Studio) dashboards op waarin SEO resultaten zichtbaar zijn en beheert deze;

 • Je kunt meerdere databronnen bij elkaar brengen, draait je hand niet om voor een analyse in Google Sheets/MS Excel, en haalt zo nieuwe inzichten uit je data-analyse;

 • Je houdt jezelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom SEO, inclusief Google Core Updates en de laatste ontwikkelingen binnen de markt, en deelt je kennis proactief.

DirectLease Jouw rol
Zelfstandig en een échte teamspeler!

Wie ben jij?


 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau.

 • Je hebt minstens 3 jaar werkervaring als SEO marketeer of als SEO specialist

 • Je kunt goed overweg met SEO-tools en add-ons. Tools zoals SEMrush, Ahrefs, Search Console en Screaming Frog kennen voor jou geen geheimen. 

 • Jij weet alle ins en outs van Google Analytics en Google Tag Manager en kunt feilloos de juiste analyses en rapporten draaien.

 • Je bent zelfstandig, ziet zelf het werk liggen, durft initiatief te nemen en hebt strategisch inzicht.

 • Jij weet inzichten uitstekend over te brengen op anderen

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal mondeling en schriftelijk (spelling en grammatica);

 • Vloeiend Engels, zowel mondeling als schriftelijk (i.v.m. overleg met collega’s in andere Europese landen);

 • Kennis van de Duitse en Franse taal is een pré;

 • Affiniteit met de automotive/lease branche of je wilt je hier graag in verdiepen.

DirectLease
Dé leukste (online) leasemaatschappij van Nederland!

Maak kennis met DirectLease


DirectLease is een grote speler op de Nederlandse, Belgische en Duitse leasemarkt. In 2001 verraste DirectLease de Nederlandse autoleasemarkt door als eerste leasemaatschappij leaseauto’s via het internet aan te bieden. Door de jaren heen is de website van DirectLease uitgegroeid tot één van de meest populaire sites op het gebied van autoleasing. Naast de zakelijke markt wordt sinds 2013 ook de particuliere markt bediend met het product Private Lease van DirectLease. Daarmee is DirectLease de ideale partner voor zowel bedrijven als particulieren, die een goed leaseproduct willen voor een uitstekende prijs met de beste klantenservice.

DirectLease
Gezellige collega's, voldoende uitdaging én Twentse nuchterheid!

Wat bieden wij jou?


Vanuit ons kantoor in Hengelo werken wij in totaal met 50 collega’s. Wij schakelen snel en helpen elkaar waar nodig. Daarnaast vinden wij een goede werksfeer belangrijk. Zo is er iedere donderdag na werktijd een sportles en op vrijdag een gezellige vrijdagmiddagborrel. Wij bieden jou een zelfstandige en verantwoordelijke baan met volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden.

Verder kun je rekenen op:

 • Samenwerken in een jong en enthousiast team;
 • Een goed salaris passend bij jouw ervaring;
 • Laptop van de zaak;
 • Wekelijks een bootcamp om jezelf fit te houden;
 • Gezellige vrijdagmiddagborrels;
 • Volgen van trainingen, cursussen en opleiding naar keuze;
 • De mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de Van Mossel Academy;
DirectLease

Waar vind ik mijn bureau?

Jij kunt aan de slag aan de Goudstraat 70 in Hengelo (OV).

Wanneer start ik?

Je startdatum bepalen we uiteraard in overleg.


Overtuigd?

Solliciteer dan direct!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Relinde Gronert.

Telefoon: 06-23511949

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner