DirectLease WLTP per 1 juli 2020, wat verandert er?

WLTP per 1 juli 2020, wat verandert er?

12 jun 2020

Vanaf 1 juli 2020 is de overgangsperiode voorbij en wordt de NEDC-testmethode vervangen door de WLTP-testmethode. Aan de hand van deze test wordt er bekeken hoeveel CO2 een nieuwe auto uitstoot en wordt er gekeken naar het verbruik op basis van de omstandigheden in de dagelijkse praktijk. Deze testmethode geeft een reëler beeld ten opzichte van de oude methode.

Maar wat verandert er nu precies?

Er wordt straks per unieke auto ook bekeken wat de invloed is op de uitstoot van de auto op basis van de optionele uitrusting. Dit wil zeggen dat los van de uitvoering van de auto ook de extra gekozen opties worden meegenomen in de CO2 uitstoot meting. Dit kan betekenen dat bijvoorbeeld opties zoals grotere velgen, een panoramisch dak en een trekhaak een (aanzienlijke) BPM verhoging, en daarmee een hogere autoprijs, geven. Dit komt bijvoorbeeld door de toename in gewicht of een andere stroomlijn van de auto.  

Wat betekent dit voor de lopende offertes en bestellingen?

Onze website is zo opgezet dat je heel gemakkelijk zelf een auto kunt samenstellen. In de meeste gevallen kunnen er op veel auto’s opties, in allerlei combinaties, aangevinkt worden. Dit maakt het lastig om de CO2-uitstoot en het daarbij behorende BPM bedrag en dus de prijs te bepalen. Indien een auto na 1 juli 2020 wordt geleverd kan het leasetarief afwijken van hetgeen geoffreerd is. De definitieve leaseprijzen zijn pas bekend bij de levering van de auto. De prijzen op onze website en in de offerte zijn dus onder voorbehoud van eventuele prijsverhogingen.

Wat betekent dit voor het huidige wagenpark?

De WLTP heeft geen effect op de leaseprijzen van het rijdende wagenpark. Ook de CO2-footprint verandert niet. Auto’s zijn namelijk niet meer gaan uitstoten maar de testresultaten zijn nauwkeuriger geworden.

Direct weten waar je aan toe bent?

Wil je niet voor verrassingen komen te staan dan zijn er de volgende opties:

  • Voorraad auto
    Deze WLTP testmethode is alleen van toepassing op nieuw te bestellen auto’s. Informeer daarom bij ons naar de mogelijkheden voor eventuele beschikbare voorraad auto’s.

  • Elektrische auto
    Kies voor een elektrische auto. Een elektrische auto heeft namelijk geen CO2-uitstoot. De WLTP heeft dus geen effect op de prijs.

  • Occasion lease of Maandelijks opzegbaar leasen
    Profiteer van de extra voordelen zoals een korte looptijd in combinatie met een scherp maandtarief. Deze auto’s kunnen altijd direct geleverd worden.

Uiteraard snappen we dat dit onderwerp veel vragen en onduidelijkheden oproept, wij kijken daarom graag samen met jou naar de impact die de WLTP heeft voor jou of jullie als organisatie. Dus wil je meer informatie of heb je vragen hierover, neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner