Zoek op merk

Prinsjesdag: nieuwe automaatregelen 2018

Prinsjesdag: nieuwe automaatregelen 2018

Tags Cloud

Geplaatst door Marielle Mulder op 27 September 2017 ~ Reacties

Het koffertje van Prinsjesdag is geopend en bevatte ook dit jaar de nieuwe maatregelen over de autobelastingen. Op het eerste oog zijn er geen grote veranderingen ten opzicht van 2017. We zitten namelijk in het eerste jaar van de uitwerking van de plannen van Autobrief II, welke in totaal vier jaar duurt. Wat verandert er dan wel?

De belangrijkste maatregel om in je achterhoofd te houden is de bijtelling. Het standaardpercentage van 22% blijft van kracht, wel verandert de bijtellingskorting. Deze korting is er alleen nog maar voor auto's met een CO2-uitstoot van 0 gram/km. Deze bijtelling bedraagt 4%, maar gaat tot een bedrag van 50.000 euro. Is je auto duurder, dan geldt over het restbedrag een bijtelling van 22%. Let op: dit geldt pas vanaf 2019 en is voor nu nog niet relevant.

Tevens zullen vanaf 1 januari 2018 de BPM-schijven worden aangepast. Hoe dit eruit komt te zien hangt af van de hoeveelheid CO2-afname. Verder zullen de BPM-tarieven lager worden en kunnen volledig elektrische auto's gebruik maken van een MRB-nihiltarief.

Aangezien de BPM een aanschafbelasting is, krijg je er pas mee te maken als de aanpassingen zijn doorgevoerd. Dit gaat pas van kracht in 2018, waardoor je hier nu nog niet mee te maken krijgt. Als de nieuwe tarieven bekend zijn, worden deze automatisch doorgevoerd op onze website. 

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?
Zoek en vind