DirectLease Tips om je auto winterklaar te maken

Tips om je auto winterklaar te maken

DirectLease.nl Nieuws Tips om je auto winterklaar te maken
Heb jij je auto al voorbereid op de slechte en wisselvallige weersomstandigheden van de winter? Regen, sneeuw en gladheid komen weer om de hoek kijken en dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, wanneer de auto niet winterklaar is! Wij willen je graag enkele tips geven om de winter op de weg veilig door te komen.

Heb jij je auto al voorbereid op de winter?

In de winter wil je toch ook zonder gedoe de weg op? Wij geven jou enkele tips om het een stuk gemakkelijker te maken voor jou maar ook voor de auto. 

  1. Wissel de zomerbanden voor winterbanden en je hebt meer grip tijdens de winterse weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en gladheid. 
  2. De accu is een probleem die veel voorkomt in de winter. Zorg ervoor dat je niet alleen korte ritjes maakt met je auto. De dynamo van de auto kan de accu dan niet voldoende bijladen. Laat uw accu doormeten als je twijfelt aan de betrouwbaarheid. 
  3. De handrem gebruiken in de winter is een "no-go". Dit kan er voor zorgen dat die vast vriest. Gebruik de handrem bij voorkeur in de winter niet. Zet de auto met automaat in de P-stand en een schakelauto in de versnelling. 
  4. Antivriesvariant (blauwe kleur vloeistof) toevoegen aan de ruitsproeiervloeistof. Dit zorgt voor een beter zicht in de winter en dat het niet bevriest. Een bijkomend voordeel is dat schone ruiten minder snel beslaan. 
  5. Je kunt ook beslagen ruiten voorkomen want die komen veel voor in de winter. Wij hebben hier enkele tips voor! Ook hebben wij tips om van een beslagen ruit af te komen.
  6. Wees altijd voorbereid op winterse omstandigheden onderweg. Heb altijd een setje winterspullen bij de hand zoals slotontdooier, ruitontdooier, ijskrabber en een kleed voor de ruiten. 

*Onze service is alleen te gebruiken door onze klanten! Natuurlijk mag iedereen gebruik maken van de tips.

DirectLease Tips om de auto winterklaar te maken

Afspraak maken?

Wil je de zomerbanden wisselen voor winterbanden? of wil je een kleine onderhoudsbeurt laten uitvoeren om voorbereid te zijn op de winter? Plan dan een afspraak via onze werkplaatsplanner! Dan weet je direct waar je aan toe bent.

Ik wil een afspraak maken!

*Een afspraak maken is alleen mogelijk voor onze klanten.

Vragen?

Onze specialisten zitten klaar om jou vragen te beantwoorden. Wij helpen je graag om jouw auto voorbereid de winter in te laten gaan. Vragen over de bandenwissel, onderhoudsbeurt of andere vragen om de auto voor te bereiden op de winter. Stel ze vooral aan onze specialisten!

Bel ons            Email ons

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner