DirectLease Kia EV6: de Auto van het Jaar 2022!
DirectLease.nl Nieuws Kia EV6: de Auto van het Jaar 2022!

Kia EV6: de Auto van het Jaar 2022!

1 mrt. 2022
Op 28 februari werd het bekend gemaakt: de auto van het jaar 2022! En de winnaar is… de Kia EV6! Deze volledig elektrische auto kreeg van de 7 finalisten de hoogste score van de vakjury, bestaande uit 61 autojournalisten uit 23 verschillende landen. De verkiezing vond ook dit jaar (weliswaar online) weer plaats tijdens de Geneva International Motor Show.

In totaal maakten meer dan 60 modellen kans op de titel Auto van het Jaar 2022. Deze lijst van 60 auto’s werd eind vorig jaar al teruggebracht naar een shortlist van zeven genomineerden. Opvallend: 6 van de 7 genomineerden zijn volledig elektrische auto’s! Alleen de Peugeot 308 wist het met een verbrandingsmotor tot de finale te schoppen. Met een score van 279 punten ging de Kia EV6 er dus met de prijs vandoor, gevolgd door de Renault Megane E-tech Electric op plek 2. Dit model scoort 265 punten, 4 punten meer dan de nummer 3: de Hyundai Ioniq 5. Hieronder de scores van alle zeven de finalisten:

Kia EV6
279 punten
Renault Megane E-Tech Electric  
265 punten
Hyundai Ioniq 5
261 punten
Peugeot 308
191 punten
Skoda Enyaq iV
185 punten
Ford Mustang Mach-E
150 punten
Cupra Born
144 punten

 

Kia volgt Toyota op als winnaar van de prestigieuze prijs. Toyota won in 2021 met de Yaris, met een score van in totaal 266 punten. Dus Kia overtreft ook de winnaar van vorig jaar met een hoger aantal punten!

 

Wat koos Nederland?

Ook Nederland mocht meebeslissen in het eindoordeel. In totaal waren er door de Nederlandse jury, bestaande uit drie journalisten, 75 punten te verdelen over de verschillende finalisten. Zie hieronder het Nederlandse scorebord, dat opvallend genoeg een heel ander beeld geeft dan de totaalscores van alle juryleden.

Hyundai Ioniq 5
26 punten
Kia EV6
22 punten
Renault Mégane E-tech Electric
10 punten
Škoda Enyaq
9 punten
Ford Mustang Mach-E
5 punten
Peugeot 308
2 punten
Cupra Born
1 punt

Ook verkrijgbaar bij DirectLease!

Goed nieuws: de Auto van het Jaar 2022 is ook te leasen bij DirectLease. Net zoals alle andere finalisten trouwens. We lichten de top drie nog een keer extra voor je uit:

1. Kia EV6

De EV6 is echt een mijlpaal en vanaf het begin ontworpen om elektrische mobiliteit leuk, handig en toegankelijk te maken door een indrukwekkend rijbereik in de praktijk te combineren met ultrasnelle oplaadmogelijkheden, een ruim hightech interieur en een echt verrijkende rijervaring. De EV6 is een opwindende voorbode van wat ons nog te wachten staat in het steeds verder ontwikkelende aanbod van elektrische auto's.

Stel jouw EV6 samen

2. Renault Mégane E-tech Electric

De Renault Mégane E-Tech Electric is veel meer dan een aangename verrassing, het is het soort auto dat nodig is om EV's bij een zeer groot publiek te promoten. Compact maar ruim, vloeiend vormgegeven inclusief een gloednieuw modern interieur. En bovenal: hij is licht van gewicht. Deze eigenschap is essentieel. Het zorgt voor een goede actieradius en een wendbaar rijgedrag, waardoor de Mégane E-Tech zeer plezierig is om in te rijden.

Stel jouw Mégane E-tech Electric samen

3. Hyundai Ioniq 5

Supersnel laden en hoogwaardige elektronica voor een scherpe prijs, en ook nog eens met geweldige looks. In de juiste omstandigheden kan hij zelfs in 18 minuten opladen van 10% naar 80%. Goede actieradius, ruim interieur, uitstekende stoelen, goede bouwkwaliteit en een comfortabele vering die past bij de lichte besturing.

Stel jouw Ioniq 5 samen
Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner