DirectLease Is jouw auto al lentefris? Doe onze lentecheck!

Is jouw auto al lentefris? Doe onze lentecheck!

27 mrt 2019

Shine bright

De winterse weersomstandigheden, onstuimige regenbuien, modder en bladeren zorgen ervoor dat er een viezige laag op jouw auto terechtkomt. Rij hier niet te lang mee door, want het kan de lak aantasten. Om jouw auto te laten shinen, kun je:

 1. Zelf de auto wassen
  Je hoeft geen professioneel gereedschap te hebben of aan te schaffen om de leaseauto schoon te maken. Een emmer met water en sop, een washandschoen en een droogdoek klaren het schoonmaakklusje perfect. Zorg er wel voor dat je het water een paar keer ververst, zodat je niet met vies water aan de slag gaat. Let hierbij op het volgende:
  • Liever geen spons - We raden je aan om gebruik te maken van een microvezel doekje in plaats van een spons. Deze houdt namelijk nog weleens zand en ander vuil vast, wat krassen op de lak kan veroorzaken.
  • Zet niet teveel kracht - Als we een vlek zien, is onze eerste gedachte vaak: hard boenen. Toch is dit niet verstandig. Een krasje op het lak is zo gemaakt. Wrijf daarom voorzichtig over de vlekken heen of laat de vlek losweken.
  • Verbod autowassen - In bepaalde gemeentes geldt een schoonmaakverbod op straat. Controleer daarom eerst of jouw gemeente hier tussen staat.
 2. Met de auto door de wasstraat
  Geldt er in jouw gemeente een schoonmaakverbod voor op straat of heb je er geen behoefte aan om jouw leaseauto zelf schoon te maken? Rij dan naar de wasstraat.

Pomp op die banden

Fietsen op te zachte banden werkt niet en dat geldt ook voor het rijden met zachte autobanden. Het is belangrijk dat je de bandenspanning regelmatig controleert, want ze verliezen regelmatig lucht. Wanneer de banden niet de juiste spanning hebben, vergroot je de kans op een klapband. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Controleer de bandenspanning (tankklep of aan de binnenkant van de bijrijders deur) en pomp jouw banden op bij een tankstation.

Van winter- naar zomerbanden

Zitten er winterbanden onder jouw auto? Laat deze dan omwisselen naar zomerbanden. Deze banden sluiten beter aan bij de weersomstandigheden. Tevens zorg je er dan voor dat het bandenprofiel van jouw winterband niet onnodig slijt.

Airconditioning checken

In de winter heb je naar alle waarschijnlijkheid niet veel aan de airconditioning gezeten. Als dit een tijdje ongebruikt is, kan het geen kwaad om deze af en toe even aan te zetten. Je wilt er namelijk niet in de zomer achter komen dat de airco kapot is.

Een olie-achtig karweitje

De olie in de motor zorgt ervoor dat de onderdelen blijven werken en werkt tegelijkertijd als koelmiddel. Wanneer er geen olie meer in de motor zit, gaat deze kapot. Vandaar dat wij je aanraden om elke maand jouw oliepeil te checken en bij te vullen. 

Interieur aanpakken

Vergeet vooral ook niet om de binnenkant van de leaseauto mee te nemen tijdens de lenteschoonmaak. Bladeren en opgedroogd modder zorgen voor vieze vloermatten, welke met behulp van een stofzuiger snel verdwenen zijn. Ga even met een doekje over je dashboard en neem de stoelen af, dan ziet jouw leaseauto er niet alleen lentefris uit, hij ruikt dan ook zo!

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner