Zoek op merk

Hoe voorkom ik beslagen ruiten?

Hoe voorkom ik beslagen ruiten?

Geplaatst door Marielle Mulder op 1 February 2019 ~ Reacties ~ Tags: , , , , ,

Een ruit waar je niets doorheen ziet, dat is heel frustrerend. Er zijn manieren om van condens af te komen, maar je wilt dit natuurlijk het liefste voorkomen. We vertellen je de meeste simpele tips:

auto ontvochtiger

Ga voor droge spullen
Probeer om niet met natte jassen, kleren, schoenen of paraplu's in de auto te stappen. Als je de kans hebt om je op te drogen, doe dit dan eerst. Als je met natte spullen in de auto stapt, bestaat de kans op beslagen ruiten.

Laat geen vochtige spullen liggen
Ben je op de plek van bestemming gearriveerd, neem dan alle vochtige spullen (ook waterflesjes) mee uit de auto. Als je deze spullen laat overnachten in de auto, is de kans groot dat jouw ruit gaat beslaan.

Ze de ruit in het sop
Wist je dat een schone ruit minder snel beslaat? Wanneer je deze regelmatig schoonmaakt (zelf of door de wasstraat), raakt de ruit ontvet. Hierdoor vindt er minder condensvorming op de ruit plaats.

Koop een ontvochtiger
Een ontvochtiger is een soort doek/zak die je in de auto legt. Een ontvochtiger neemt het vocht op en kun je hergebruiken. Om te laten drogen, plaats je de ontvochtiger bijvoorbeeld op de verwarming. Je kunt deze online kopen, bijvoorbeeld bij de ANWB.

Tip: zet deze op een stabiele ondergrond. Je wilt niet dat de ontvochtiger verschuift.

Alles geprobeerd?
Heb je al het bovenstaande geprobeerd, maar blijft de autoruit beslagen? Controleer dan voor de zekerheid eens de rubbers van de ramen en deuren. Merk je dat deze niet meer goed sluiten? Dan is het tijd voor een reparatie.

Maak een afspraak met de dealer garage
Alles geprobeerd en nagekeken, maar niets helpt? Maak dan een afspraak met de dealer garage, deze kunnen kijken wat het probleem is en het aanpassen. 

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind