DirectLease Hoe voorkom ik beslagen ruiten?

Hoe voorkom ik beslagen ruiten?

16 dec 2022

Ga voor droge spullen

Probeer om niet met natte jassen, kleren, schoenen of paraplu's in de auto te stappen. Als je de kans hebt om je op te drogen, doe dit dan eerst. Als je met natte spullen in de auto stapt, bestaat de kans op beslagen ruiten.

Laat geen vochtige spullen liggen

Ben je op de plek van bestemming gearriveerd, neem dan alle vochtige spullen (ook waterflesjes) mee uit de auto. Als je deze spullen laat overnachten in de auto, is de kans groot dat jouw ruit gaat beslaan.

Ze de ruit in het sop

Wist je dat een schone ruit minder snel beslaat? Wanneer je deze regelmatig schoonmaakt (zelf of door de wasstraat), raakt de ruit ontvet. Hierdoor vindt er minder condensvorming op de ruit plaats.

Koop een ontvochtiger

Een ontvochtiger is een soort doek/zak die je in de auto legt. Een ontvochtiger neemt het vocht op en kun je hergebruiken. Om te laten drogen, plaats je de ontvochtiger bijvoorbeeld op de verwarming. Je kunt deze online kopen, bijvoorbeeld bij de ANWB.

Tip: zet deze op een stabiele ondergrond. Je wilt niet dat de ontvochtiger verschuift.

DirectLease Auto ontvochtiger

 

Alles geprobeerd?

Heb je al het bovenstaande geprobeerd, maar blijft de autoruit beslagen? Controleer dan voor de zekerheid eens de rubbers van de ramen en deuren. Merk je dat deze niet meer goed sluiten? Dan is het tijd voor een reparatie.

Maak een afspraak met de dealer garage

Alles geprobeerd en nagekeken, maar niets helpt? Maak dan een afspraak met de dealer garage, deze kunnen kijken wat het probleem is en het aanpassen.

 

Heb je toch condens op je ruiten? Dan hebben we ook tips om van je beslagen ruiten af te komen.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner