DirectLease Hoe populair zijn elektrische auto's in Nederland?

Hoe populair zijn elektrische auto's in Nederland?

12 mrt 2021

De start van elektrische voertuigen

Kan jij je nog herinneren wat er gebeurde in 2008? Wij wel: de eerste elektrische Tesla Roadster kwam uit. Hierna gingen ook vele andere merken met elektrische ideeën aan de slag. Toch zijn elektrische auto's pas echt de laatste 5 jaar populair geworden. Dit komt o.a. doordat voor 2016 elektrisch rijden met name voor de mensen was die meer te besteden hadden in verband met de hoge investering van een elektrische auto. Maar hier kwam al snel verandering in. 

Elektrisch rijden wordt populair: de 4 redenen!

Begin van 2021 reden er in totaal 276.000 elektrische auto’s en bussen rond in Nederland. Dit is een verdubbeling ten opzicht van het gehele jaar 2019. Als we kijken naar de reden van deze stijging, zijn dit de 4 grootste redenen:

 1. Laag bijtellingspercentage
  De Nederlandse overheid wil werken aan een schoner milieu en dit willen ze onder andere bereiken door de CO2 uitstoot te verminderen. En dit kan bereikt worden met het inzetten van elektrische voertuigen. Daarom heeft de overheid besloten om vanaf 2016 elektrische autobestuurders te belonen met een laag bijtellingspercentage. Op dit moment is dat 12%, maar je kunt bij ons nog een elektrische auto met 8% bijtelling leasen. 
 2. Toenemend aanbod
  Door het lage bijtellingspercentage steeg de vraag naar elektrische modellen. Hierdoor brengen steeds meer merken elektrische auto’s op de markt. Zo is er voor iedereen wat wils.
 3. Het wordt goedkoper
  Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in elektrisch rijden en hier spelen de autofabrikanten goed op in. Er wordt onderzoek gedaan naar goedkopere materialen en er komen ook veel kleinere auto’s op de markt. Wil je elektrisch leasen, maar er niet teveel geld aan uitgeven? Wij hebben de goedkoopste elektrische auto’s voor jou op een rijtje gezet.
 4. Grote actieradius
  De eerste elektrische auto’s kwamen niet zover, maar dat behoort tot het verleden. Wist je bijvoorbeeld dat een Tesla Model S een actieradius heeft van 800 km! Bekijk gerust eens onze top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius.

Toch gaat elektrisch rijden er nog lang niet bij iedereen in….

De angst om zonder stroom met de auto langs de weg te staan is voor velen een reden om te kiezen voor een verbrandingsmotor. Maar is dit nog wel een reële angst? Met het toenemen van het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt ook het aantal laadpalen sterk toe! Zo waren er eind 2020 in totaal 63.586 laadpalen (reguliere snelheid, publiek en semi-publiek). Het aantal snellaadpunten zat toen zelfs op 2.027.

Hoeveel elektrische leaseauto's heeft DirectLease in 2020 geleverd?

Wij zien de populariteit van elektrische auto’s ook terug in onze leasevloot. Ten opzichte van vorig jaar zien wij bij ons een stijging van maar liefst 86%! Wij durven dus gerust te zeggen dat zakelijke elektrische leaseauto's erg populair zijn. We zijn benieuwd naar de cijfers van 2021, jullie ook?

Contact momentje

Denk jij er over na om elektrisch te gaan leasen in 2021 en heb je nog vragen of wil je graag advies? Neem contact met ons op via sales@directlease.nl of 0541-571770. Wij helpen je graag!

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner