Zoek op merk

Emissiezones zorgen voor hoge boetes

Emissiezones zorgen voor hoge boetes

Geplaatst door Marielle Mulder op 19 November 2018 ~ Reacties ~ Tags: , , , , , , , , , ,

In steeds meer steden in Europa worden emissiezones ingevoerd. Doel is om de meest vervuilende voertuigen uit het stadscentrum of zelfs de hele stad te weren. Helaas zijn de toegangseisen en de uitvoering van de milieuzones per stad verschillend. Dit maakt het lastig voor automobilisten, vooral voor bezoekers uit andere landen, om te weten waar ze aan toe zijn. Met het risico dat je een hoge boete gepresenteerd krijgt als je niet de juiste sticker op je voorruit hebt zitten.

Het Europees Parlement heeft in de Europese begroting voor 2019 bijna 1,5 miljoen euro vrijgemaakt om het voor automobilisten eenvoudiger te maken toegang te krijgen tot de verschillende lage emissiezones in Europese steden.

De Europese Commissie heeft ook beloofd om in 2019 met richtlijnen voor milieuzones te komen. Milieuzones zijn een goed middel om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren, maar een voorruit vol toegangsstickers werkt niet.

Het wachten op de richtlijnen, laat nog even op zich wachten. Vandaar dat het tot die tijd verstandig is om, voordat u naar het buitenland reist, te checken of er milieuzones zijn in de steden die u gaat bezoeken. Op de site van de ANWB is per land aangegeven welke eisen er in diverse steden gelden.

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?
Zoek en vind