DirectLease Een koele auto? Dat krijg je zo!

Een koele auto? Dat krijg je zo!

3 jul 2018

Voorbereiding is het halve werk

We hebben deze zin allemaal weleens gehoord, maar in het geval van een koele auto krijgen, klopt dit ook. Voordat je met deze hitte de weg op gaat, kun je de dag (avond of enkele uren) ervoor het volgende proberen:

  • Jouw auto hoeft geen donker tintje te krijgen, dus waarom laat je hem lijden in de zon? Parkeer de auto op een schaduwrijke plek (denk aan bomen) of in de garage.
  • Net zoals dat we in de winter onze voorruiten bedekken met aluminium of dekens, kun je dit ook in de zomer doen. Zo zorg je ervoor dat de warmte minder gemakkelijk binnenkomt.
  • Is jouw auto donker van de binnenkant (stoelbekleding en dashboard)? Donkere kleuren trekken nog meer warmte aan en dat is wel het laatste wat je wilt tijdens een hittegolf. Je kunt hier lichte handdoeken of dekens overheen leggen. Hierdoor is de auto minder warm en kun je met een gerust hart op de stoel gaan zitten, zonder het gevoel te hebben dat je verbrand.
  • Plan, plan en nog meer plannen. Wanneer je rekening houdt met het tijdstip waarop je vertrekt (bijvoorbeeld heel vroeg of laat), is de kans veel groter dat het buiten koeler is. Vertrek je in de middag, dan heb je vaak te maken met warmer weer en files. En dat is zonder airconditioning geen pretje.


Koelte creëren tijdens het rijden

Of je nu de voorbereidingen hebt getroffen of bent vergeten (dat overkomt de beste) het blijft warm tijdens het rijden als je niet één van onderstaande opties overweegt:

  • De gemakkelijkste optie is om de airconditioning aan te zetten. Tip: zet deze 10 minuten voordat je weggaat aan. Zo heeft de auto al een aangename temperatuur als je erin stapt.
  • Ben je bekend met zonneschermen? Deze plak je op de binnenkant van de ramen om zodoende de warmte en het felle zonlicht buiten de auto te houden. Tip: heb je kinderen? Koop er dan eentje met een afbeelding. Hebben ze iets om naar te kijken en hebben ze het tegelijkertijd niet zo warm, een echte win-winsituatie.
  • Trek luchtige kleding aan. Het heeft niet perse met de auto zelf te maken, maar het maakt jouw reis wel aangenamer. Ga voor lichte kleuren en dan het liefst iets van linnen of katoen.
  • Maak vaak genoeg een tussenstop. Tijdens deze (mini) pauze kun je jezelf even opfrissen, wat water kopen en alle deuren openzetten. Zo waait het lekker door in de auto. Daarna kun jij weer verfrist jouw reis oppakken.


Is jouw auto niet gezegend met een airconditioning of is het ondanks de airco toch nog warm? Probeer dan eens het volgende:

  • Heb je geen airconditioning, dan kun je het alsnog koel krijgen in de auto: zet de ramen open. Tip: voor een optimale (koele) doorstroom, kun je het beste de ramen diagonaal open zetten. Hoe doe je dit? Zet bijvoorbeeld het rechter raam voor en het linker raam achter open.
  • Toch nog super warm in de auto? En kun je wel wat vermaak gebruiken? Koop een plantenspuit en maak elkaar ermee nat. Tip: doe dit buiten de auto, anders wordt het zo'n natte bende.

We hopen dat het warme weer jou niet tegenhoudt om leuke dingen te ondernemen samen met jouw auto. Hopelijk heb je iets aan onze tips en vergeet vooral niet om genoeg drinkwater in te slaan!

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner