Zoek op merk

Duitsland komt met nieuwe eisen winterbanden

Duitsland komt met nieuwe eisen winterbanden

Geplaatst door Marielle Mulder op 30 November 2017 ~ Reacties ~ Tags: , , ,

In Nederland mogen we zelf bepalen wat voor banden we onder onze auto's laten zetten, maar dit geldt niet voor ons buurland Duitsland. Daar ben je verplicht om tijdens winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. Doe je dit niet, dan kun je zomaar een flinke boete krijgen. Heb je nu al braaf winterbanden onder je auto, dan kun je deze boete alsnog krijgen. Duitsland komt namelijk met een nieuwe strengere eis, welke ingaat vanaf 1 januari 2018.

winterbanden blog 3

Van M+S naar sneeuwvlok!
Een M+S band (modder en sneeuw), wordt door diverse bestuurders als winterband gebruikt. Voorheen was dit geen enkel probleem, tot nu. Duitsland heeft besloten dat deze band niet goed genoeg is als winterband. Dit komt doordat de M+S band niet voldoet aan de richtlijnen voor winterse eigenschappen. Zo is de band gemaakt in de tijd van de grote blokkenprofielen en was het eigenlijk een aanduiding voor de terreineigenschappen van een band. Dit moet anders kunnen, dacht Duitsland.

De nieuwe band die wel voldoet heeft een symbool van een sneeuwvlok erop staan. Deze band is met vlag en wimpel geslaagd voor de remtest op sneeuw en voldoet zelfs bij het meest strenge winterweer.

Moet ik nu direct een nieuwe band aanschaffen?
Nee dat hoeft niet, er geldt namelijk een overgangsregeling. Heb je een M+S band voor 1 januari 2018 gekocht, dan is er niets aan de hand. Mocht je worden aangehouden, wat we natuurlijk niet hopen, kan de Duitse politie door middel van de DOT code (Department of Transportation) kijken wanneer jouw band in productie is gegaan. Deze code staat op de band. 

Schaf je na 1 januari 2018 een band aan, dan moet deze wel beschikken over het sneeuwvlok symbool.

Profieldiepte aanpassing: kogel nog niet door de kerk!
Naast de sneeuwvlok eis, is Duitsland ook bezig om de minimale profieldiepte aan te laten passen. Er is een discussie gaande over deze diepte. Deze gaat misschien van 1,6 mm naar 4 mm. Op dit moment  zijn deskundigen er nog niet uit of dit echt noodzakelijk is. Dat wordt dus nog even afwachten.

Voldoen mijn DirectLease winterbanden of all wheaterbanden?
Ja, deze voldoen! Dit komt doordat wij gebruik maken van echte winterbanden en all wheaterbanden. Deze hebben geen M+S symbool in de banden staan. Je kan dus met onze DirectLease winterbanden of all wheaterbanden met een gerust hart door het sneeuwende Duitsland rijden!

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind