Zoek op merk

Deze rijstijl hoort bij de herfst!

Deze rijstijl hoort bij de herfst!

Geplaatst door Marielle Mulder op 7 November 2018 ~ Reacties ~ Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

De herfst staat bekend om het wisselvallige weer. Regen, hagel, sneeuw en zon: het kan allemaal. Alsof dat nog niet irritant genoeg is, wordt het later licht en eerder donker. De meeste bestuurders vinden al deze omschakelingen wel even wennen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wij helpen jou veilig de herfst door.

Car Light Through Fog

Licht is belangrijk
Omdat het later licht wordt en eerder donker, zijn de lampen van jouw auto uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat deze schoon zijn, zodat het licht optimaal kan schijnen. Daarnaast raden we jou aan om de lampen ook overdag aan te zetten (als je dat nog niet deed). In de herfst heb je namelijk te maken met een laagstaande zon en mist. Door met het licht aan te rijden, vergroot jij jou eigen zichtbaarheid en zien andere weggebruikers jou ook beter.

Pas op voor de zon
Niets zo vervelend als een laagstaande zon. En daar ga je tijdens de herfst veel last van krijgen. Om hier geen hinder van te ondervinden is het verstandig om:

  1. Een zonnebril op te zetten. Tip: leg een paar in de auto, zo vergeet je hem nooit.
  2. Afstand te houden. Met slecht zicht (door een felle zon) is afstand inschatten niet altijd even gemakkelijk. Houd daarom voor de zekerheid enkele meters meer afstand.

Maak het niet te warm
Wanneer het koud wordt, is je eerste gedachte vaak: verwarming op standje tropisch. Echter is dit niet verstandig. Een te warme auto zorgt ervoor dat jij slaperig wordt. Wist jij dat vermoeid rijden 50 tot 75 levens kost per jaar? Wil jij vermoeidheid voorkomen? Dan hebben wij enkele tips.

Check en dubbel check
Regen, gladheid, koud: jouw auto moet hier in de herfst allemaal tegen bestand zijn. Controleer of de ruitenwissers geen strepen achter laten, zodat je goed zicht blijft hebben op de weg tijdens een hevige regenbui. Zorg ervoor dat de banden niet versleten of te zacht zijn, anders heb je minder grip als het gevroren heeft. En als laatste is het van belang dat de airconditioning werkt. Mochten de ruiten beslagen zijn, dan kun je deze met behulp van de airconditioning (wel met warme lucht) weer goed krijgen.

We hopen dat je iets aan onze tips gaat hebben deze herfst. Wist je trouwens dat de herfst ook effect heeft op jouw auto? Benieuwd hoe je rotting, een kapotte motor of een gebarsten ruit kunt tegengaan? Je leest het hier!

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?
Zoek en vind