DirectLease De beste tips om van je beslagen ruit af te komen

De beste tips om van je beslagen ruit af te komen

16 dec 2022

Tip 1: Alles draait om de airco

Ontwasemen is een moeilijk woord voor beslagen ruiten, gelukkig is het oplossen hiervan gemakkelijk. Je hoeft alleen maar de airconditioning aan te zetten. Beschikt jouw auto hier niet over? Zet dan de autoventilator aan.

Zo werkt het:

  • Zet de airconditioning aan
    Het klinkt misschien wat gek in de oren, de airconditioning aanzetten terwijl het buiten koud is. Toch is dit de beste oplossing. De airconditioning haalt als het ware het vocht uit de lucht, zodat er alleen droge lucht overblijft.
  • Blazers in de juiste positie zetten
    De blazers op jezelf richten, zorgt eerder voor een verkoudheid dan voor ontwaseming van de ruiten. Richt de blazers daarom op de voorruit.
  • Standje windvlaag
    Je hebt haast, dus geen uren de tijd om te wachten totdat de ruiten weer 'zichtbaar' zijn. Zet de blazers daarom op de hoogste stand, zoals de waaiers van goochelaar Hans Klok. En zie de magie!

Tip 2: Warm, warmer, warmst

Zet de verwarming aan (het liefste in combinatie met de airconditioning), maar dan bedoelen we ook echt aan. Denk aan sauna warm. Zo zorg je ervoor dat jouw ruit binnen no time niet meer beslagen is.

Als je voorruit niet meer beslagen is, zet dan niet meteen alles uit. Hierdoor ontstaat de kans dat de ramen direct weer beslagen raken. Je kunt de blazers en de verwarming lager zetten, maar houd de airconditioning aan.

Tip 3: Boenen

Wanneer een ruit beslagen is, is de binnenkant van de ruit vochtig. Je kunt dit verhelpen door met een doek of zeem de binnenkant droog/schoon te vegen.

 

Het is natuurlijk prettig als de ruiten weer 'zichtbaar zijn, maar je wilt natuurlijk niet elke ochtend dit ritueel doorlopen. Wist je dat er manieren zijn om beslagen ruiten te voorkomen? Lees meer!

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner