Zoek op merk

De beste tips om van je beslagen ruit af te komen

De beste tips om van je beslagen ruit af te komen

Geplaatst door Marielle Mulder op 19 December 2018 ~ Reacties ~ Tags: , , , , , , ,

Hoe veel voordelen de herfst en winter ook hebben, er is één groot nadeel: beslagen ruiten! Je kent het vast wel: je hebt haast, racet naar de auto, start de motor en opeens word je verrast met een ruit waar je niets doorheen ziet. Gefrustreerd de ruitenwissers op standje turbo zetten heeft geen enkele zin, maar wat helpt dan wel?

Tip 1: Alles draait om de airco
Ontwasemen is een moeilijk woord voor beslagen ruiten, gelukkig is het oplossen hiervan gemakkelijk. Je hoeft alleen maar de airconditioning aan te zetten. Beschikt jouw auto hier niet over? Zet dan de autoventilator aan.

Zo werkt het:

  • Zet de airconditioning aan
    Het klinkt misschien wat gek in de oren, de airconditioning aanzetten terwijl het buiten koud is. Toch is dit de beste oplossing. De airconditioning haalt als het ware het vocht uit de lucht, zodat er alleen droge lucht overblijft.
  • Blazers in de juiste positie zetten
    De blazers op jezelf richten, zorgt eerder voor een verkoudheid dan voor ontwaseming van de ruiten. Richt de blazers daarom op de voorruit.
  • Standje windvlaag
    Je hebt haast, dus geen uren de tijd om te wachten totdat de ruiten weer 'zichtbaar' zijn. Zet de blazers daarom op de hoogste stand, zoals de waaiers van goochelaar Hans Klok. En zie de magie!

Tip 2: Warm, warmer, warmst
Zet de verwarming aan (het liefste in combinatie met de airconditioning), maar dan bedoelen we ook echt aan. Denk aan sauna warm. Zo zorg je ervoor dat jouw ruit binnen no time niet meer beslagen is.

Als je voorruit niet meer beslagen is, zet dan niet meteen alles uit. Hierdoor ontstaat de kans dat de ramen direct weer beslagen raken. Je kunt de blazers en de verwarming lager zetten, maar houd de airconditioning aan.

Tip 3: Boenen
Wanneer een ruit beslagen is, is de binnenkant van de ruit vochtig. Je kunt dit verhelpen door met een doek of zeem de binnenkant droog/schoon te vegen.

Het is natuurlijk prettig als de ruiten weer 'zichtbaar zijn, maar je wilt natuurlijk niet elke ochtend dit ritueel doorlopen. Wist je dat er manieren zijn om beslagen ruiten te voorkomen? Benieuwd hoe? Je leest het hier! 

comments powered by Disqus

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind