DirectLease De 5 meest gevaarlijke wegen ter wereld

De 5 meest gevaarlijke wegen ter wereld

5 jun 2018

Gevaarlijke weg 1: De dodenweg (Bolivia)

De Noordelijke Yungas Road, beter bekend als de Dodenweg loopt van La Paz naar Coroico, de hoofdstad van de provincie Nor Yungas in het departement La Paz in Bolivia. Deze grotendeels onverharde weg (gedecoreerd met losse stenen en bijna 70 kilometer lang) is legendarisch vanwege de vele ongelukken die hier jaarlijks gebeuren. Vrachtwagens kunnen niet langs elkaar heen rijden, maar doen het toch. En dat op een hoogte van 4.633 meter. Niet voor niets kreeg deze weg de twijfelachtige titel 'De gevaarlijkste weg ter wereld'. Hier sneuvelen 200 tot 300 reizigers per jaar. De weg is dan ook bezaaid met bermmonumenten en gedenkstenen. Schietgebedje? Graag voordat je de weg opdraait, want anders moet je je handen van het stuur halen: levensgevaarlijk. Ook al omdat het ziekenhuis dik twee uur rijden is.

Gevaarlijke weg 2: Guoliang Tunnel Road (China)

Deze tunnel ligt in de Taihang Mountains, in de Chinese provincie Henan. De tunnel is 1,3 kilometer lang, vijf meter hoog en slechts vier meter breed. De tunnel is in rotsen uitgehakt door de lokale bevolking om hun dorp toegankelijk te maken voor de buitenwereld. Nou, dat is gelukt. Maar toegankelijk? Het duurde vijf jaar voordat de tunnel klaar was en daar zijn zelfs doden bij gevallen. Op 1 mei 1977 ging de tunnel open voor verkeer. Stapvoets rijden is het devies, want de geringste stuurfout leidt onverbiddelijk tot schade of erger nog: een botsing. Vandaar de bijnaam van deze gruweltunnel: 'De tunnel die geen fouten tolereert'.

Gevaarlijke weg 3: Arica to Iquique Road (Chili)

De Ruta 5 is een nationale snelweg die het Noorden met het Zuiden van Chili verbindt. Deze weg loopt dwars door de woestijn. Er zijn nauwelijks tankstations en ze liggen ook nog eens ver uit elkaar. Het is één van de droogste plekken ter wereld, dus neem genoeg water mee. De wind heeft hier vrij spel en eist een hoofdrol op. De omgeving staat bekend om zijn zware windstoten en niet zelden worden er auto's pardoes het ravijn in geblazen. Maar het grootste gevaar is de eentonigheid: probeer je concentratie maar eens vast te houden terwijl je honderden kilometers lang naar een zandhoop staart. En ook nog eens geflankeerd wordt met gedenktekens van verongelukte automobilisten. Eén fout en je staat er tussen.

Gevaarlijke weg 4: De weg naar Yakutsk (Siberië, Rusland)

Deze weg verbindt Moskou met Yakutsk. Het probleem van deze weg is dat het hier ongeveer 10 maanden per jaar bijzonder koud is. Zomerbanden zouden hier op drie weken na, het hele jaar in het bandenhotel liggen. Dus altijd extreme kou, zware sneeuwval en slecht zicht. De belegen grap die door de Russen wordt gemaakt, is dat het wegdek niet geasfalteerd is om zo de Duitsers buiten de deur te houden. De waarheid is natuurlijk dat asfalt niet bestand is tegen deze buitengewone kou. Wat overblijft, is één grote trage file die zich als een modderbrij voortbeweegt. De mannen hebben maar één doel: hun voertuigen heelhuids naar Yakutsk zien te krijgen, wat er ook gebeurt. Er is geen weg terug. Elk obstakel dient overwonnen te worden.

Gevaarlijke weg 5: Snelweg Sichuan-Tibet (China)

Op deze snelweg kun je makkelijk verrast worden door aardverschuivingen en steenval. De weg kan zomaar gesloten zijn omdat hij eenvoudigweg is geblokkeerd. Honderden soldaten zijn dan een week aan het werk om de weg weer open te krijgen voor het verkeer. De weg is ongeveer 2500 kilometer lang en loopt van Sichuan in het Oosten naar Lhasa in Tibet in het Westen. Je passeert dan zo'n veertien bergketens die om en nabij de 4 á 5000 meter hoog zijn. Andere koek dan de Utrechtse Heuvelrug.

Voor de liefhebbers: nog een paar van de gevaarlijkste wegen ter wereld...

Heb jij een van deze wegen getrotseerd? Of ken jij nog andere gevaarlijke wegen? Laat het ons weten! Ook horen we graag wat volgens jou gevaarlijke wegen in Nederland zijn. Dan maken we daar een volgende keer een lijstje van.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner