DirectLease Chiptekort in de autowereld zorgt voor langere levertijden

Chiptekort in de autowereld zorgt voor langere levertijden

Je bent vast al op de hoogte van het wereldwijde chiptekort. Dit zorgt voor langere levertijden en de minimale beschikbaarheid van producten. Dit geldt helaas ook voor de auto-industrie. Maar hoe is het ontstaan en wat zijn de gevolgen voor de autowereld? We gaan het je allemaal vertellen.

Hoe is het chiptekort ontstaan?

Toename van elektronische apparaten

Er is een wereldwijd probleem met de beschikbaarheid van de microchips voor verschillende producten. De gehele wereld is bezig met digitalisering waardoor de vraag naar microchips steeds groter wordt. Naast auto's, laptops en smartphones hebben tegenwoordig ook allerlei huishoudelijke producten elektronische functies waarvoor microchips nodig zijn.  Hierdoor stijgt de vraag naar de microchips. Dit zorgt voor schaarste en langere levertijden in verschillende branches.

De uitbraak van corona

Ook speelt de uitbraak van corona een rol omdat steeds meer mensen thuiswerken. Hierdoor is de vraag naar elektrische apparaten toegenomen. Daar komt nog bovenop dat de coronapandemie zorgt voor een achterstand in de productie van microchips, terwijl de chipfabrikanten al productieproblemen kenden. En het opschalen van de productiecapaciteit kan niet binnen één dag geregeld worden, er zijn hoge kosten aan verbonden. Door een samenloop van verschillende omstandigheden is het chiptekort dus ontstaan en uitgegroeid tot een wereldwijd probleem.

Chiptekort in de auto-industrie

Corona heeft ervoor gezorgd dat veel mensen thuis kwamen te zitten. Hierdoor is de verkoop van elektronische huishoudelijke apparaten enorm toegenomen. Ook werden er steeds minder auto's verkocht. Dit heeft er toe geleid dat de autofabrikanten de productie van auto’s hebben verlaagd en dat er minder microchips zijn besteld vanuit de auto-industrie. De autoverkoop heeft nu weer de opwaartse lijn gevonden. Alleen is er één probleem: het chiptekort. Dat zorgt voor langere levertijden van de elektronische onderdelen van de auto. De productie van een chip kan wel een aantal maanden duren. 

DirectLease Chiptekort in de auto-industrie

Langere levertijden door het wereldwijde chiptekort

De levertijden van nieuwe auto's kunnen langer zijn dan gebruikelijk. Dat heeft te maken met het productieprobleem die ontstaan is door het chiptekort. In een nieuwe auto zitten honderden chips voor de motor, elektronica of de airco. Deze chips zijn noodzakelijk om een auto volledig af te leveren met verschillende opties en accessoires. De levertijden kunnen per autofabrikant verschillen. Sommige nieuwe auto's kunnen pas begin 2023 geleverd worden. 

Heb je vragen?

Wij kunnen het voorstellen dat je vragen hebt over een levering van je auto door het chiptekort. Wil je graag meer weten over het wereldwijde probleem van de microchips? Neem dan contact met ons op! Wij staan je graag te woord.

Stel je vragen aan onze specialisten. Wij helpen je graag verder.

Bel ons                 Mail ons

Snel over een auto beschikken?

Wij hebben nog verschillende auto's uit voorraad leverbaar. Dat betekent dat je op korte termijn deze auto in je bezit kan hebben!

Andere snel leverbare auto's

Wij hebben verschillende occasions, flexibele looptijd- en direct rijden auto's op voorraad. Deze leaseauto's zijn ook nog op korte termijn leverbaar! Maak een keuze.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner