Zoek op merk

Waterstof auto

Waterstof auto

Wat is waterstof?
Naast het feit dat fossiele brandstof (benzine en diesel) op een dag opraakt, worden mensen zich ook steeds bewuster van het feit dat de aarde aangetast wordt. Hierdoor ontstaan er meer alternatieve brandstof soorten. Elektrisch rijden is hier een voorbeeld van. Nu komt daar waterstof bij, welke weer een alternatief is voor elektrisch rijden. Maar wat is het?

Waterstof is het lichtste gas dat we kennen en is overal in de natuur te vinden.  Dit gas geeft energie vrij, waardoor het uitermate geschikt is als alternatieve brandstof. Om ermee te kunnen rijden wordt gebruik gemaakt van een metalen doos. Hier wordt het gas ingepompt. Deze metalen doos, wordt ook wel de brandstofcel genoemd. Door hier zuurstof (lucht) aan toe te voegen ontstaat er elektriciteit, waarbij ook water vrijkomt. Leuk weetje: dit water kun je opdrinken, zo schoon is het. De opgewekte stroom zorgt ervoor dat de elektromotor draait en de auto voortbeweegt.

Zie jij jezelf al een waterstof auto leasen?
Bekijk ons aanbod!

De voordelen:

  • De brandstofcel kan niet opraken, zolang de benodigde middelen (waterstof en lucht) erin zitten.
  • Tanken is zo gebeurd (de tank van de Hyundai Nexo is met 5 minuten vol). Terwijl het oplaadproces van een elektrische auto uren kan duren. 

De nadelen:

  • Doordat de tank voor een brandstofcel meer ruimte in beslag neemt dan bij fossiele brandstof is de actieradius beperkt.
  • Het aanbod van tankstations waar je waterstof als brandstof kunt tanken is beperkt.

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind