Zoek op merk

Welke soorten laadpalen zijn er?

Welke soorten laadpalen zijn er?

Een elektrische auto moet net als een brandstof of benzine auto 'volgetankt' worden. Alleen gebeurt dit niet met fossiele brandstof, maar met stroom. Dit kun je niet zomaar overal vandaan halen, hier zijn speciale laadpunten voor. Met behulp van een laadpaal, 'tank' je jouw auto weer vol. Maar welke laadpaal gebruik je hiervoor? 

Publieke laadpalen
De naam zegt het al: deze laadpalen zijn voor het publiek. Dit betekent dat iedereen hier gebruik van mag maken. De gemeente wijst de plek voor de laadpalen aan. Mocht er in jouw omgeving geen openbare laadpaal te vinden zijn, dan kun je er hier één aanvragen. De kosten voor een openbare laadpaal kan per plek verschillend zijn. Zo zijn er steeds mee bedrijven die gratis oplaadpunten aanbieden. De Lidl is hier op diverse plekken al mee begonnen. 

Semi-publieke laadpalen
Deze laadpalen bevinden zich op privé terrein, maar je mag hier gewoon gebruik van maken. Een semi-publieke laadpaal is met name te vinden in parkeergarages, bij tankstations en in de buurt van retail- en horecagelegenheden. Deze laadpalen zijn dan ook vaak in het bezit van bovenstaande bedrijven.

Snelle laadpalen
Deze laadpalen zorgen ervoor dat de accu binnen no time is opgeladen. Binnen een halfuur kan de accu al tot 80% zijn opgeladen. Helaas zijn er nog niet zoveel van deze snelle laadpalen in Nederland. Ze zijn vaak te vinden langs snelwegen, makkelijk vindbare en bereikbare parkeerterreinen en carpoolplaatsen. Maak je gebruik van deze snelle laadpaal, dan voel je dit wel in jouw portemonnee. Het laadproces van deze laadpalen is namelijk duurder dan die van normale laadpalen.

Privé laadpalen
Het opladen van een elektrische accu duurt langer dan wanneer je gaat tanken. Vandaar dat bestuurders van een elektrische auto het handig vinden om thuis een privé laadpaal te laten installeren. De accu kan in de avond worden opgeladen, waardoor jij in de ochtend met een volle tank weg kunt rijden. Tevens hoef je op deze manier niet telkens op te zoek te gaan naar een laadpaal. Let op: omdat jij hier als enige mag laden, zijn de kosten voor de laadpaal voor eigen rekening. De kosten hiervoor verschillen per merk.

Wil je graag beschikken over een eigen privé laadpaal? Wij werken samen met onderstaande bedrijven. 

Er zijn genoeg opties om jouw elektrische auto op te laden, de keuze is aan jou voor welke laadpaal je kiest. 


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind