Hybride

Hybride

Je bent geïnteresseerd in elektrisch rijden, maar twijfelt of deze vorm geschikt is voor jou. Dan past een hybride auto perfect bij jou! Bij deze vorm werken de brandstofmotor en elektrische motor samen. Belangrijk om te onthouden is dat de auto zich met name voortbeweegt op brandstof. We hebben alle hybride modellen voor jou op een rijtje gezet!  Ga jij de grootste, goedkoopste of kleinste hybride auto leasen? 

Leaseprijs
318
2428
Catalogusprijs
20840
170195

Wat is een hybride auto?

Als we het hebben over elektrische auto's, wordt de hybride nog wel eens over het hoofd gezien. Dit komt omdat de elektrische motor ondergeschikt is aan de benzinemotor, maar laat je hierdoor niet voor de gek houden. Ondanks dat er alleen benzine of diesel in kan, rij je wel degelijk elektrisch. Hoe zit dit nu? In een hybride zit een accu, tijdens het rijden laadt deze zichzelf op. Dit gebeurt wanneer je remt of langzamer gaat rijden. Wanneer je daarna optrekt, een voorganger inhaalt of gas gaat geven op de snelweg, werken de beide motoren samen om de auto voort te bewegen. Goed om te onthouden is dat je met een hybride auto meer op fossiele brandstof voortbeweegt dan op stroom.

De voordelen van een hybride zakelijke leaseauto:

  • Brandstof raakt minder snel op.
  • Stoot minder CO2 uit, echter is het effect laag.
  • De accu laadt zichzelf op, jij hoeft hier geen actie voor te ondernemen.

De nadelen van een hybride zakelijke leaseauto:

  • Rij je liever meer elektrisch? Dan wordt lastig. Als de accu leeg is, dan kun je hem niet zelf opladen bij een laadpaal.
  • Sinds 2017 geen belastingvoordeel. Dit betekent dat als je voor een hybride kiest, je niet in aanmerking komt voor een gunstige bijtelling.
  • Duurder in aanschaf dan een gewone benzine of diesel auto.

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind