Grootste actieradius

Grootste actieradius

Een belangrijk aspect bij een elektrische auto is de actieradius, je wil namelijk niet constant onderweg stoppen om te laden. Tegenwoordig is dit haast niet meer nodig, door de toenemende actieradius van elektrische auto’s. Wij hebben de auto’s met de grootste actieradius voor jou op een rijtje gezet!

De top 10 van elektrische leaseauto's met de grootste actieradius:

Leaseprijs
251
1786
Accucapaciteit
0 kWh
111,8 kWh
Actieradius
0 km
663 km
Catalogusprijs
17070
146860

Waarom een grote actieradius?

Over het algemeen zul je voor je dagelijkse reizen niet vaak de volledige actieradius nodig hebben. Dit komt doordat de actieradiussen van de elektrische auto’s steeds groter worden. Voor de lange afstanden of vakanties zul je deze wel nodig hebben als je onderweg niet (vaak) wil stoppen. Het is dus erg afhankelijk van jouw situatie en het aantal kilometers dat jij dagelijks rijdt om te bepalen hoe groot de actieradius moet zijn.

Actieradius vs snelladen

Grote afstanden afleggen met een auto die een kleinere actieradius heeft hoeft geen probleem te zijn. Je zult dan onderweg één of meerdere keren moeten stoppen op de auto bij te laden. Tegenwoordig zijn steeds meer auto geschikt voor het zogenaamde ‘snelladen’. Door gebruik te maken van snelladen kun je jouw elektrische leaseauto veel sneller opladen dan thuis of aan een normale openbare laadpaal. Afhankelijk van de auto kun je binnen 20 minuten jouw elektrische auto opladen van 10% naar 80%. Lees meer over het opladen van een elektrische auto.

Verschil WLTP-actieradius en ‘echte’ actieradius

Bij elke elektrische auto wordt een actieradius weergegeven, dit wordt gemeten door de WLTP-methode. Deze methode is de vervanger van de NEDC-methode, maar alsnog is de WLTP-methode niet helemaal representatief voor de ‘echte’ actieradius. Op EV database kun je van veel auto’s een realistische actieradius vinden, deze ligt doorgaans ongeveer 10% tot 20% lager dan de opgegeven WLTP-actieradius door de fabrikant.


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.
Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Zoek op basis van budget en filters je ideale leaseauto.
Zoek en vind