Of de ietwat cryptische modelaanduiding zal blijven, valt nog te bezien; feit is dat hybride pionier nu eindelijk zijn eerste puur elektrische auto heeft gepresenteerd. Volgens het bedrijf is de bZ4X (leverbaar zomer 2022) een "crossover met SUV-elementen" die op een nieuw platform staat dat speciaal voor e-aandrijvingen is ontwikkeld. De afkorting "bZ" staat voor (beyond Zero), en vierwielaandrijving (4X) is optioneel. In vergelijking met de RAV4 is de bZ4X acht en een halve centimeter vlakker en heeft hij een 16 centimeter langere wielbasis.

Tot 20-inch banden in uitlopende wielkasten en kenmerkende dorpelafwerking zijn ontworpen om het offroadkarakter van de vijfzitter te benadrukken. Het frontdesign zal in vergelijkbare vorm terug te vinden zijn op alle toekomstige BEV's van het merk. Een rand in het smalle onderste radiatorrooster leidt de koellucht indien nodig naar de accu en vermindert de luchtweerstand. Een volledige bodembedekking, een tweedelige dakspoiler en een diffuser en spoiler achter houden de luchtweerstandscoëfficiënt laag.

De Toyota zB4X kan met één pedaal worden bestuurd. Het vierwielaandrijvingssysteem werd samen met Subaru ontwikkeld en biedt verschillende instellingen. De bZ4X heeft een CCS2-poort voor snelladen met een vermogen van 150 kW en kan ook worden besteld met een zonnedak voor extra vermogen. Het interieur is voorzien van een zeven-inch TFT-scherm als instrumentenpaneel, geweven textiel en matte details. De bagageruimte heeft een inhoud van 450 liter.

(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner