De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé zou de harten van puristen sneller moeten doen slaan, want als krachtige notchback coupé vertegenwoordigt hij een bijzonder klassieke aanpak. De reeks wordt momenteel bekroond door de M240i x-Drive met vierwielaandrijving en 374 pk.

Deze compacte tweedeurs lijkt een uitdaging te zijn voor de wereld van de geëlektrificeerde SUV's. Laag, kort, met een lange motorkap en een gedrongen achterkant, hij vertrouwt op klassieke proporties. In vergelijking met zijn voorganger is hij gegroeid; dit is vooral te danken aan het nieuwe platform dat hij deelt met de 3 Reeks. Het ontwerp blijft onafhankelijk, de nier is breed in plaats van hoog, en het kleurengamma is verrassend dun.

De zijdezachte zescilinder-in-lijn motor is gekoppeld aan de fantastische achttraps automaat van ZF, die zijn kracht overbrengt op alle vier de wielen. Hierdoor kan de tweedeursauto, die 1765 kilogram weegt, in slechts 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid is vastgesteld op 250 km/u. Het is zeer indrukwekkend hoe krachtig de auto is in termen van geluid en prestaties. Wanneer de auto echter onder een dergelijke druk wordt gezet, stroomt er soms tweemaal het nominale verbruik van slechts 8,1 liter per 100 kilometer door de brandstofinjectoren.

Het chassis wordt geenszins overbelast door de hoge prestaties. De stijve, kleine coupé ligt zelfverzekerd op de weg, de besturing is direct en de remmen bijten krachtig. De M240i laat zich met grote precisie besturen en dankzij het standaard sperdifferentieel is het weggedrag in de bochten zeer vriendelijk. Als je wilt, kun je gemakkelijk met dit model driften.

Men kan alleen maar betreuren dat er geen handgeschakelde versnellingsbak meer is. Het zou goed bij het karakter van dit model hebben gepast. Aan de andere kant verdient de bediening van de verplichte assistentiesystemen via een centrale knop grote lof. Hierdoor kunnen de vaak storende ingrepen met één druk op de knop worden uitgeschakeld.

Voorin zit je perfect, de stoelen zitten als gegoten en het conservatief vormgegeven dashboard biedt de essentiële informatie in één oogopslag. Ook de achterbank is comfortabel, niet in het minst dankzij de goede hoofdruimte en de aanzienlijk grotere wielbasis in vergelijking met de voorganger.

De klassieke proporties van de nieuwe 2 Reeks Coupé contrasteren met nogal gekartelde accenten, die overigens moeten herinneren aan de klassieke BMW 2002. Onder andere de enkele koplampen vooraan, die overigens voorzien zijn van de laatste technische verfijningen, verwijzen naar dit model.

De 2 Serie Coupé, die ook verkrijgbaar is als instapmodel met benzine en diesel, is bijna ongeëvenaard op de markt. Het is mooi dat BMW nog steeds zo'n puristische auto bouwt.

(motor-traffic.de)Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner