Veel mensen willen auto's uit de steden, maar Toyota gaat de andere kant op. De kleine auto AYGO X moet in het voorjaar op de stadswegen gaan rijden. Het formaat is tenminste goed. De 3,70 meter korte vierdeurs auto draait 180 graden met een draaicirkel van slechts 9,40 meter, en biedt met een breedte van 1,74 meter voldoende ruimte voor vier inzittenden om op reis te gaan. Sterke kleuren, grote wielen en prijzen moeten de aantrekkelijkheid van de stadsdwerg, die slechts met één motor leverbaar is, vergroten, maar deze zijn alleen beschikbaar voor de hoogwaardigere uitrustingsniveaus. Het basismodel begint bij ongeveer 10.000 euro, de topversie X-Wave zal bij de dealers verkrijgbaar zijn voor ongeveer 13.500 euro.

Formeel heeft Toyota de AYGO X een scherp design gegeven. Van de X, die als handelsmerk werd gekozen, is echter weinig meer over aan de volumineuze voorkant. Het nieuwe model draagt de letter in zijn naam in plaats van in zijn gezicht. Bij de huidige Aygo is het net andersom. De statuur van de kleine auto wordt vooral gegeven door de tot 18-inch wielen en de tweekleurige lakafwerking. De achterzijde wordt gesierd door sterk gebogen achterlichten, LED-technologie is niet alleen hier beschikbaar, ook de koplampen aan de voorzijde maken gebruik van het stralend licht. De AYGO X is ontworpen in het Europese designcentrum bij Nice in het zuiden van Frankrijk en is gebaseerd op hetzelfde platform als de grotere Yaris.

Binnen gaan de expressieve vormen verder. Grote oppervlakken verdelen het dashboard, het touchscreen met hoge resolutie is tot negen inch groot en er is volledige smartphone-integratie. De stoelbekledingen met frisse quiltpatronen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, de bagageruimte heeft een inhoud van minstens 231 liter en als u de rugleuningen van de achterbank neerklapt, kunt u tot 829 liter laden. Het volume wordt echter verminderd door een geluidssysteem te bestellen met 300 watt piekvermogen, ontwikkeld in samenwerking met JBL, als naast de vier luidsprekers een dikke subwoofer wordt gemonteerd. Ondertussen zou de bestuurder het overzicht moeten kunnen behouden dankzij een hogere zitpositie. In vergelijking met de voorganger is de bestuurdersstoel maar liefst 5,5 centimeter opgeschoven.

(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner