Het is nog niet zo lang geleden dat auto's met meer dan 480 X pk en een acceleratie in drie komma twee seconden als supercars werden beschouwd. In tijden van elektromobiliteit, waarin elke gewone Tesla limousine met zoveel en steeds meer vermogen rondrijdt, geldt dit echter niet meer. Om aanspraak te kunnen maken op een uitzonderlijke sportieve positie zijn andere parameters nodig, bij voorkeur een goed verhaal of vertelling. Ford vertelt dit verhaal graag en steeds opnieuw, uit de tijd van de legendarische Pony Cars of toen ze met de GT40 op het circuit wegreden van Ferrari. De 358 kW (487 pk) sterke Mustang Mach-E GT moet deze geest overbrengen naar het elektrische tijdperk.

In het interieur vindt u Ford Performance-sportstoelen met de beste zijdelingse steun in lederlook, passend bij het sportstuur in suède-look. Al het andere, zoals Matrix LED-koplampen, het enorme 15,5-inch touchscreen inclusief het nieuwste Ford Sync 4 infotainmentsysteem met intuïtieve toegang tot navigatie-, muziek- en connectiviteitsfuncties, neemt de Mustang Mach-E GT over van zijn broers en zussen met vierwielaandrijving. Hetzelfde geldt voor de assistentiesystemen, waar alleen het botswaarschuwingssysteem kruispuntdetectie toevoegt aan het bijna complete veiligheidspakket, inclusief afstandscruisregeling, ontwijkassistent en stop & go-functie in een file. Ongewijzigd is echter de ietwat krappe ruimte-indeling voor vijf volwassenen (indien nodig) en een bescheiden 402 tot 1420 liter bagageruimte.

In stilstand kan het nog verwarrend zijn, maar zodra hij in beweging komt, maakt de GT zijn uitzonderlijke positie snel duidelijk. Heel snel. Wat koppel betreft, overtreft de Power Stromer met zijn maximumkoppel van 860 Nm (overboost) alles wat ooit bij Ford van de productielijn is gekomen - inclusief de high-performance sportwagen Ford GT. En wie de schop in de rug en de lichte duizeligheid heeft ervaren wanneer de twee oliegekoelde permanent magneet synchrone motoren op de voor- en achteras aanslaan en het meer dan 2,3 ton zware beest in 3,7 seconden naar de 100 km/u katapulteren, zal het onmiddellijk geloven. Het is een waar genot om op de landweg in te zoomen op de voorligger en hem dan in een oogwenk te zien passeren.

De Ford Mustang Mach_E GT staat met zijn nominale batterij 98,7 kWh batterij (bruikbaar 88 kWh) helemaal bovenaan, maar met een actieradius van 500 kilometer, die in het beste geval met maximaal 140 kW aan de gelijkstroom snellader in 45 minuten tot 80 procent wordt opgeladen. 

(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner