Twee jaar eerder dan aangekondigd wil Volkswagen in 2025 de eerste kleine auto aan de ID-familie toevoegen. Als een eerste glimp van zo'n voertuig presenteert het bedrijf nu de cross-over ID Life, die met zijn combinatie van duurzame elementen en digitalisering specifiek een jonge stedelijke doelgroep moet aanspreken. Het crossover-model beschikt over vier deuren, een grote achterklep, een verhoogde zitpositie en een variabel interieur.


De ID Life crossover wordt uitsluitend aangedreven door accu-elektriciteit - in navolging van zijn verwanten. Met zijn 4,09 m lang, 1,85 m breed en 1,59 m hoog is het kleinste lid van de familie echter van binnenuit groot. In ruil daarvoor maken de ontwerpers ten volle gebruik van de voordelen van de crossovercarrosserie en de elektrische aandrijving. De kleine auto laat echter niet iedereen toe. Camera- en gezichtsherkenningssoftware regelen wie toegang krijgt tot het variabele zitplaatsenlandschap in het interieur, dat tijdens de laadtijd bijvoorbeeld kan worden omgetoverd tot een "bioscoop"- of "gaming"-lounge. Daartoe wordt van binnenuit een scherm voor de voorruit geschoven en kunnen de stoelen in een echte loungepositie worden gezet. De vaders van het idee hopen dat het opladen van de batterij veel te snel zal gaan voor menig gamer. Als de rit verdergaat, is de aangenaam hoge zitpositie van de passagiers aangenaam en biedt een goed overzicht.

Tijdens het rijden ervaart de bestuurder een digitaal bedieningsconcept aan het stuurwiel. Camera's en een display vervangen zowel de buiten- als binnenspiegels. Met behulp van een aanraakbedieningspaneel kunnen onder meer de richtingaanwijzer, de claxon en de ruitenwisser worden bediend. Navigatie-, communicatie- en infotainmentfuncties en online toegang tot alle voertuiggegevens worden mogelijk gemaakt door de integratie van de smartphone, waarvoor in de deurvakken inductieve oplaadhouders zijn geïntegreerd.

Het dak van de ID Life is gemaakt van luchtkamertextiel, wat het gewicht van het voertuig vermindert. Het kan ook worden verwijderd, waardoor een open-air gevoel ontstaat. Dit type afdekking wordt ook op de voorste motorkap herhaald.

In totaal biedt de ID Life tot 1285 liter opbergruimte. De bagageruimte achterin heeft een inhoud van 225 liter, plus 108 liter onder de vloer van de bagageruimte. Een ander compartiment van 68 liter kan worden gebruikt onder de textielbekleding van de luchtkamer aan de voorkant. Er is ook een volume van ongeveer acht liter onder een aparte klep aan de voorkant om een oplaadkabel op te bergen. Naast de laadaansluiting voor de hoogspanningsbatterij is er ook een 230 volt (16 A) stroomaansluiting die bijvoorbeeld kan worden gebruikt om een elektrische barbecue buiten het voertuig te laten werken.

De voorwielen van de ID Life worden aangedreven door een elektromotor met 172 kW (234 pk). Deze aandrijving, speciaal ontwikkeld voor het segment van kleine auto's, is gebaseerd op het modulaire e-drive systeem (MEB) van Volkswagen. De ID Life accelereert van nul tot 100 km/u in 6,9 seconden. Zijn hoogspanningsbatterij met een energieinhoud van 57 kWh maakt een actieradius van ongeveer 400 kilometer mogelijk volgens de WLTP-testcyclus.

Tegen 2030 wil de Volkswagen het aandeel van zuivere e-modellen in de totale voertuigverkoop in Europa op minstens 70 procent brengen.


(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner