DirectLease.nl DirectLease autonieuws De Opel Grandland verandert de nacht bijna in dag

Met de grondig vernieuwde Grandland maakt Opel van de nacht een dag. De SUV is het eerste model van het merk met het voorspellende nachtzichtsysteem Night Vison. Net als het adaptieve Intellilux LED-pixellicht helpt het om mensen en dieren in het donker die vaak cruciale seconde eerder te detecteren.

De infraroodcamera, die vooraan onder de nieuwe "Vizor"-tent is verborgen, detecteert mensen en dieren tot 100 meter vóór de Grandland in de rijrichting op basis van hun temperatuurverschil met de omgeving. Zodra Night Vision een voetganger, fietser of hert langs de weg detecteert, toont het hun positie op het twaalf inch bestuurdersinformatiedisplay van de digitale cockpit. Daartoe wordt de persoon of het dier die zich vóór het voertuig bevindt, in kleur gemarkeerd. Op die manier herkennen bestuurders van een Grandland met het systeem, dat beschikbaar is voor de uitrustingslijnen Ultimate en Business Elegance, een mogelijk gevaar eerder.

Night Vision is beschikbaar in de nieuwe Grandland in combinatie met de adaptieve Intellilux LED pixelverlichting. Met in totaal 168 LED-elementen - 84 per koplamp - zorgt de lichttechniek voor een vloeiend lichtbeeld dat is afgestemd op de betreffende situatie, zonder andere weggebruikers te verblinden. De matrixfunctie schakelt tegenliggers binnen milliseconden uit, terwijl de overige zones met volledig grootlicht verlicht blijven. 

(motor-traffic.de)

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner