DirectLease.nl DirectLease autonieuws De nieuwe Alfa Romeo Tonale: mooie tijden breken aan

Het heeft even geduurd: een goede drie jaar geleden stond hij op de Autosalon van Genève bijna klaar voor serieproductie met de toevoeging van het woord "concept", en nu komt hij dan eindelijk in het tweede kwartaal op de markt. Met een lengte van 4,53 meter en een hoogte van 1,60 meter is de Alfa Romeo Tonale het kleine broertje van de Stelvio en moet hij het traditionele merk een verdere impuls geven. Er zullen nieuwe tijden aanbreken. De compacte SUV markeert ook de intrede van het merk in de elektrificatie. Een opvallend kenmerk aan de voorzijde zijn de driedelige adaptieve full LED matrix koplampen.


Exclusief ontwikkeld voor Alfa Romeo is de nieuwe hybride aandrijflijn met een cilinderinhoud van 1,5 liter en 160 pk (118 kW). Hij is gekoppeld aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling en een 48-volt elektromotor, die zorgt voor een extra 15 kW (20 pk) en 55 Newtonmeter koppel. Een 130 pk (96 kW) hybride versie is ook beschikbaar bij de marktintroductie. De 1,6-liter turbodiesel met 320 Nm koppel heeft hetzelfde vermogen. De topmotor is de plug-in hybride. Met zijn 275 pk (202 kW) accelereert hij in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft hij een actieradius tot 80 kilometer in de stad of meer dan 60 kilometer in de gecombineerde cyclus in zuiver elektrische modus. Sommige Tonale-versies hebben vierwielaandrijving.

De Tonale is het eerste voertuig ter wereld dat NFT-technologie (Non-Fungible Token) aanbiedt. Dit is een fraudebestendig digitaal certificaat dat belangrijke gegevens, zoals het onderhoud, registreert en opslaat met toestemming van de eigenaar van het voertuig. In ieder geval heeft Alfa Romeo meer aandacht besteed aan connectiviteit in de Tonale. Zo is de spraakassistent Amazon Alexa aan boord, kunnen voertuiggegevens op afstand worden opgevraagd en met de "Secure Delivery Service" kan de auto ook worden gebruikt voor het bezorgen van pakketten. Het infotainmentsysteem heeft een 12,3-inch scherm en een 10,25-inch touchscreen. Samen meten de twee volledige TFT-schermen 57,2 centimeter. Het stuurwiel, aan de andere kant, is betrekkelijk klein. Tot de rijhulpmiddelen van de Tonale behoren een intelligente adaptieve cruise control, een uitgebreide rijbaanassistent en een fileassistent. Het bekende D.N.A. rijprogrammasysteem is verder ontwikkeld en voorzien van een nieuwe schakelaar.

Bovendien wil Alfa Romeo de klantenservice in de toekomst versterken. Dit omvat bijvoorbeeld een video-check tijdens werkplaatsbezoeken, die de klant informeert over mogelijke extra werkzaamheden, en een uitgebreid gebruikte auto certificaat. Bovendien kan de aankoop van een nieuwe auto online gebeuren. Ook in de mode: veganistisch leer is te vinden in de hoogste uitrustingsniveaus.

De basisversie is de "Super", met daarboven de uitrustingsniveaus "Sprint", "Ti" en "Veloce". Voorlopig kan de Alfa Romeo Tonale echter vanaf april worden besteld als een exclusief "Edizione Speciale" speciaal model. Prijzen voor de afzonderlijke modellen zijn nog niet beschikbaar.

(motor-traffic.de)

 

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 17:30u

0541 571 710

E-mail ons

Vragen? Mail onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Goudstraat 70
Hengelo
Routeplanner