Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Home > FAQ

Lease auto en fiscale aspecten, FAQ over autoleasing & autoverhuur

Vraag Antwoord
Hoe wordt de bijtelling in 2015 en 2016 bepaald? Het bijtellingspercentage wordt berekend op basis van de CO2 uitstoot van de auto. Klik op onderstaande afbeelding om te zien welke bijtellingspercentage bij welke CO2 uitstoot hoort.
Bijtelling
Gaat de fiscale bijtelling over de catalogus waarde inclusief of exclusief BPM ! De fiscale bijtelling wordt berekend over de cataloguswaarde inclusief BPM en BTW.
Hoe hoog is de BTW die jullie berekenen? Normale 21%? Inderdaad de BTW is 21%
Is het juist dat ik in mijn BTW aangifte een bedrag voor privé gebruik auto moet opnemen (dus moet afdragen) voor zakelijk ingezette auto's? Je moet vanaf 1 juli 2011 2,7% van de catalogusprijs (inclusief BTW en BPM) van de auto nemen. VB Aanschafwaarde auto 30000 euro 2,7% van 30000 = 810 euro. Dus 810 euro op jaarbasis moet er aan BTW afgedragen worden aan de belastingdienst.
Is er een bedrag vastgesteld voor wat je maximaal aan eigen bijdrage per week mag bijdragen? Nee, daar is geen maximum aan gesteld.
mag mijn bv anderen (kinderen die niet in mijn bedrijf werken maar wel aandeelhouder zijn) een leaseauto geven? Dit is een vraag voor de fiscus. Door het veranderende beleid is deze kunnen en willen wij hier geen uitspraken over doen.
Mijn volgende leaseauto zal volledig worden bestickerd met namen /logo's door mijn werkgever. Heb ik hierdoor een lagere bijtelling?? Nee, dat heeft geen invloed op uw prive bijdrage. Deze is slechts afhankelijk of wel of geen prive gebruik maakt van de auto.
Als ik een 2e handsauto lease wordt dan de bijtelling over de 2e prijs gerekend of over cataloguswaarde. Je betaalt toch voor het beschikbaar vermogen?? De fiscale bijtelling wordt geheven over de cataloguswaarde van de auto. De 2e handswaarde is dus geen grondslag.
Ik zou graag willen weten wat ik moet betalen aan bijtelling en aan mijn werkgever als ik van mijn werkgever een lease-auto kan rijden. Op onze site kunt u direct uitrekenen wat de fiscale bijtelling is. Als u een auto geselecteerd heeft dan ziet u een link "bereken de netto maandlasten".
Een van onze medewerkers werkt en woont in Belgie. Er is een leasecontract in Belgie voor zijn auto afgesloten. Welke cataloguswaarde moeten wij als bedrijf in Nederland aanhouden voor de BTW correctie van 12%? De Nederlandse catalagusprijs incl. BPM en BTW of de Belgische afleverprijs incl. BTW? Alle kosten worden in België gemaakt. De BTW teruggaaf dient ook in België te geschieden. Hierin zit al een correctie privé gebruik. Voor exacte bepalingen kunt u het beste contact opnemen met uw accountant of de belastingdienst om eventuele afspraken te maken hierover.
De prijs van een LPG-installatie wordt niet meegerekend in de bijtelling. Geldt dit ook als deze is ingebouwd door de importeur? Bijtelling gaat over de cataloguswaarde inclusief opties af fabriek. Alles wat door derden (importeur, dealer, etcetera) wordt in- of opgebouwd telt dus niet mee.

Hoe werkt het?

Hoe werkt leasen bij DirectLease? Leasen bij DirectLease is simpel! Wil je weten hoe het werkt? Klik hier voor meer informatie. >

Vragen?

Stuur een mail naar onze sales afdeling

Of bel ons:
+31 (0)541 571 710


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van speciale aanbiedingen en het laatste lease-nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Lease

Occasion Lease

Met Occasion Lease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto's voor een scherpe prijs te leasen! Ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Occasion lease

Koop

Mega Occasion Centrum

Een ruime keuze aan (jonge) ex-leaseauto's, uit onze eigen leasevloot waarvan het contract recent is beëindigd. Ons aanbod wisselt dagelijks. Occasion koop