Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Home > FAQ

Lease auto gebruik, FAQ over autoleasing & autoverhuur

Vraag Antwoord
Wat houdt nu precies de winterbandenregeling in. Bij een leasecontract waarin een winterbandenregeling is opgenomen, kun je de auto aanbieden bij je merkdealer. Daar worden de winterbanden op de bestaande velgen gezet. Heb je al eerder de banden van je leaseauto gewisseld, dan is het noodzakelijk om met dezelfde bandenleverancier contact op te nemen. Deze leverancier heeft je bestaande winterbanden namelijk in opslag. Verwisseling één keer per jaar van zowel de zomer- als de winterbanden. Vervanging en reparatie is inbegrepen. Tijdens de contract looptijd heeft u recht op 1 set winterbanden (4 banden).
Mag ik met de lease auto een caravan trekken, en zo ja, gelden hier dan beperkingen voor? Uiteraard mag u met een uw lease-auto een caravan trekken. In het instructie boekje staat het maximale gewicht wat uw auto mag trekken. Dit is bindend.
Als mijn auto voor een beurt bij de garage moet blijven, heb ik dan recht op een vervangende auto? Als blijkt dat een reparatie langer duurt dan 24 uur heeft u onmiddellijk recht op vervangend vervoer. Een onderhoudsbeurt duurt maximaal 1 werkdag dus heeft u geen recht op vervangend vervoer van DirectLease en dient u dit met de dealer te regelen.
Mogen mijn kinderen de auto besturen U verplicht zich de auto uitsluitend te doen besturen door personen, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Het staat u niet vrij de auto te doen besturen door derden, behalve werknemers, uw levenspartner of gezinsleden, danwel aan derden onder te verhuren of anderszins ten gebruike te geven. Lessee zal ervoor zorgdragen dat de auto niet gebruikt wordt voor het geven van rijlessen, voor wedstrijden en voor behendigheidsritten.
Heb ik t.a.v. onderhoud, vervanging banden/onderdelen, reparatie zelf de keuze bij welke merk-dealer ik dit laat doen? U kunt de merk-dealer bepalen waar u de auto wilt laten onderhouden. Voor ruitreparatie kun je terecht bij van Mossel autoglas service. Maak online een afspraak op http://www.vanmosselautoschadegroep.nl of bel met 088-0870150.
Ik wil prive een auto leasen (dus niet via een bedrijf, maar persoonlijk). De auto zal ik dan ook zakelijk gebruiken. Hoe zit het met de Fiscus? Wat zijn dan de regels? (het is een beetje 'omgedraaide' situatie, waar ik een leaseauto ook zakelijk gebruik). In dit geval kunt u de onderneming belasten voor € 0,19 per gereden kilometer.
Wanneer worden de winterbanden gewisseld voor zomerbanden en vice versa? In de periode november tot maart kan met winterbanden worden gereden afhankelijk van temperatuur en weersomstandigheden.
Kan een medewerker zijn bedrijfsauto weigeren, doordat er een blackbox in de auto is ingebouwd en dan gewoon gaat meerijden met een collega? Terwijl het bedrijf wilt dat hij in de bedrijfsauto blijft rijden. Uit het oogpunt van fiscale redenen en verantwoording van het gebruik van de auto naar de werkgever die deze ter beschikking stelt is weigering niet te handhaven.
Mag ik met mijn leaseauto deelnemen aan rijvaardigheidstrainingen (o.a.ANWB)? De verzekeraar van DirectLease vergoedt geen schaden die onstaan zijn buiten reguliere verkeersdeelname. Het deelnemen aan o.a. rijvaardigheidsevenementen is derhalve voor eigen risico.
Worden bekeuringen en verkeersboetes direct door DirectLease betaald en vervolgens belast aan de berijder of worden deze direct doorgestuurd aan de berijder. Zijn hieraan nog extra (administratie)kosten aan verbonden. Bekeuringen en verkeersboetes worden doorgestuurd aan het bedrijf. Het is mogelijk op verzoek deze rechtstreeks aan de berijders te sturen. Hieraan zijn geen extra administratiekosten verbonden.
Mijn auto blijkt olie te verbruiken, waardoor ik elke 5.000 km olie moet bijvullen. Kan ik met mijn tankpas ook olie betalen? Met uw tankpas kunt u ook olie afrekenen. Beter is met de auto naar de garage/dealer te gaan.

Hoe werkt het?

Hoe werkt leasen bij DirectLease? Leasen bij DirectLease is simpel! Wil je weten hoe het werkt? Klik hier voor meer informatie. >

Vragen?

Stuur een mail naar onze sales afdeling

Of bel ons:
+31 (0)541 571 710


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van speciale aanbiedingen en het laatste lease-nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Lease

Occasion Lease

Met Occasion Lease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto's voor een scherpe prijs te leasen! Ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Occasion lease

Koop

Mega Occasion Centrum

Een ruime keuze aan (jonge) ex-leaseauto's, uit onze eigen leasevloot waarvan het contract recent is beëindigd. Ons aanbod wisselt dagelijks. Occasion koop