Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Home > FAQ

Lease auto verzekering, FAQ over autoleasing & autoverhuur

Vraag Antwoord
Wat te doen bij Casco-schade? Kijk op onze "Schade pagina" voor alles omtrend schade afwikkeling.
Wat te doen bij Ruit-schade? DirectLease werkt voor herstel en vervanging van je autoruit samen met een aantal professionele dienstverleners.

Voor ruitreparatie kun je terecht bij van Mossel autoglas service. Maak online een afspraak op http://www.vanmosselautoschadegroep.nl of bel met 088-0870150.

Je kunt direct een afspraak maken. Laat het sterretje in de voorruit tijdig repareren, om te voorkomen dat het sterretje doorscheurt en je de hele voorruit moet laten vervangen. Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen gratis, een autoruit vervangen heeft vaak gevolgen voor je eigen risico.
Hoe hoog zijn de eigen risico's bij DirectLease? De eigen risico's bedragen voor; WA-schade € 0,- Casco-schade € 300,- of € 500,- per schadegeval. Bij ruitvervanging door Autotaalglas geldt een eigen risico van € 70,- Ruitreparatie (HPX2) € 0,- eigen risico.
Is de verzekering opgenomen in uw leaseprijzen? Alle leaseprijzen zijn inclusief "all risk" verzekering. Dit betekent dat WA en Casco zijn afgedekt. Standaard is een POI (personen ongevallen inzittenden verzekering) voor 5 personen opgenomen. Voor zogenaamde ruimtewagens (MPV) geldt standaard 7 personen.
Is vervangend vervoer bij b.v. schade bij de leaseprijs inbegrepen ? Wanneer de leaseauto wegens technische of schadereparatie ten minste 24 uur buiten gebruik zal zijn,zorgt DirectLease,mits dit contractueel is overeengekomen,voor een vervangende auto.
Wat zijn de WA-dekkingen bij Directlease? De autoverzekering Directlease biedt een voortreffelijke dekking. Aansprakelijkheidsverzekering Auto: deze wettelijk verplichte verzekering dekt de aansprakelijkheid van de eigenaar, de bestuurder en/of de passagiers voor schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht. De standaarddekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid per gebeurtenis is: - 5.000.000,- euro voor letsel (ongeacht het aantal slachtoffers); - 2.500.000,- euro voor schade aan zaken.
Wat is het dekkingsgebied van de verzekering in het buitenland Alle landen waar de dekking geld staan op de groene kaart. In het algemeen zijn dit alle landen van het Europese continent.
In hoeverre is de auto verzekerd als er personen in rijden anders dan de in het contract genoemde bestuurder? De auto blijft te allen tijde verzekerd, tenzij de bestuurder niet over een geldig rijbewijs beschikt. Wel zijn er uitsluitingen m.b.t. het gebruik van alcohol en/of verdovende middelen. Voor de volledigheid verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden die u op onze site aantreft.
Is het mogelijk om bij jullie te leasen zonder verzekering ?? Het is niet mogelijk te leasen zonder verzekering. Waarom niet? Omdat: a)onze verzekering de boekwaarde dekt ingeval van een total loss en niet de dagwaarde, het verschil daartussen betaalt u als de verzekering niet in het leasecontract is opgenomen b)wij zekerheid willen dat de auto verzekerd is c)wij werken met een vaste no-claim zodat de leaseprijs niet variabel wordt d)onze ervaring leert dat leasemaatschappijen ook een collectief vormen en dus met scherpe premies calculeren.
De auto is all-risk verzekerd. Betekent dat dat er bij een total-loss geen negatieve financiële gevolgen voor mij zijn en krijg ik dan een nieuwe auto voor de rest van de leasetermijn? Bij total-loss betaalt u alleen het eigen risico gedeelte van € 300 of € 500. Het contract wordt bij total-loss per ongeval datum beëindigd.
Ik wil een auto leasen bij DirectLease zonder verzekering. De verzekering regel ik zelf. Kan dat? DirectLease least al haar auto's inclusief verzekering. Onze gunstige tarieven met afgekochte no-claim korting staan garant voor lage prijzen.
Is een alarminstallatie verplicht? Ook als er al een startonderbreking opzit? (bv Saab 9-3) Zoja, moet ik die dan zelf als optie bestellen en meerekenen in leasebedrag? In principe ja. Een startblokkering is niet hetzelfde als een alarm systeem ( SCM KL3 ). In het KL3 alarm systeem zijn meer zaken opgenomen om diefstal te voorkomen. Echter, u kunt contact opnemen met sales@directlease.nl om te vernemen of dit ook voor uw auto opgaat.
Wanneer er door andermans toedoen schade is toegedaan (niet door een aanrijding) ben ik dan aansprakelijk voor het voldoen van mijn eigen risico ? Bij een dergelijk incident (vandalisme of onbekende partij) moet u aangifte doen bij de politie. Het eigen risico wordt aan u doorbelast. Indien er een succesvolle claim gedaan kan worden op het Waarborg Fonds(WBF),bij schade ontstaan door een motorvoertuig,is eigen risico niet verschuldigd. De kans op succes is overigens erg klein.Voor de vereisten en het downloaden van getuigenverklaringen verwijzen wij u naar: www.wbf.nl
Wat verzekert een persoons-ongevallen-inzittendenverzekering? Bij een ongeluk kunnen ook de bestuurder en passagiers letsel oplopen. Met grote financiële gevolgen, want de kosten van extra hulp, speciale voorzieningen in huis of omscholing kunnen hoog oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een percentage van het verzekerde bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Deze verzekering keert ook uit als de schade door eigen schuld is ontstaan, of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld waardoor de schade niet verhaalbaar is. De dekking is van kracht in de landen zoals genoemd op de groene kaart. De premie is afhankelijk van het te verzekeren bedrag en het aantal te verzekeren zitplaatsen Deze bedragen zijn bij Directlease: Blijvende invaliditeit 20.000.- Bij overlijden 10.000.-
Mag een voertuig van DirectLease het Europese continent verlaten? Welke voorwaarden worden er gesteld. Er worden een aantal voorwaarden gesteld: - De werkgever dient schriftelijk akkoord te gaan. - Buitenlandverklaring (machtiging)van leasemaatschappij in meerdere talen. - Er dient bij het voertuig een Internationale Reis & Kredietbrief (IRK) van de ANWB aanwezig te zijn. Overigens is het raadzaam bij buitenlandreizen,ook op het Europese continent,een IRK in bezit te hebben.
Wat zit allemaal inbegrepen bij de all-risk verzekering? Waar kun je zien wat wel en niet verzekerd is en wat wel of niet vergoed wordt? Op www.directlease.nl treft u onder de pagina "over ons" alle informatie over de verzekeringsvoorwaarden aan.
Wie is aansprakelijk voor het eigen risico bij schade. De werknemer of de werkgever? Dat is afhankelijk van de arbeidsvoorwaarden c.q. autoregeling.
Kan ik een verklaring van schadevrije jaren krijgen? Na afloop van het leasecontract kan aan u een zogenaamde leaseverklaring ter beschikking worden gesteld. Hierin wordt het aantal schade vrije jaren opgenomen zodat een (nieuwe) verzekeraar daar rekening mee kan houden ter bepaling van uw bonus/malus.
Ik heb een no-claim opgbouwd van 75%. Neemt u die over? DirectLease werkt met een collectief afgekocht no-claim/bonus malus percentage, waardoor wij geen individueel opgebouwde no-claim/bonus malus kortingen kunnen inbrengen. Door onze volume afspraken hebben wij overigens een hoog kortingsniveau. Bijkomend voordeel is dat normaliter de premie in het leasecontract niet afhankelijk is van uw schadeverloop.
Hoe behandelt DirectLease bandschade? Bij bandschade,buiten de normale slijtage,wordt het ongebruikte deel (restprofiel) boven de 2mm doorbelast.

Hoe werkt het?

Hoe werkt leasen bij DirectLease? Leasen bij DirectLease is simpel! Wil je weten hoe het werkt? Klik hier voor meer informatie. >

Vragen?

Stuur een mail naar onze sales afdeling

Of bel ons:
+31 (0)541 571 710


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van speciale aanbiedingen en het laatste lease-nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Lease

Occasion Lease

Met Occasion Lease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto's voor een scherpe prijs te leasen! Ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Occasion lease

Koop

Mega Occasion Centrum

Een ruime keuze aan (jonge) ex-leaseauto's, uit onze eigen leasevloot waarvan het contract recent is beëindigd. Ons aanbod wisselt dagelijks. Occasion koop