Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Home > FAQ

Veel gestelde vragen over uw leasecontract

Vraag Antwoord
Mag mijn partner zakelijke kilometers rijden met mijn lease auto ? Ja, uw partner (eventueel met kinderen) mag gebruik maken van de lease-auto.
Wanneer er meerdere merkdealers in mijn woonplaats zijn, mag ik dan zelf mijn keus bepalen? U heeft voor de aankoop en het onderhoud altijd de vrije keuze maar het moet wel een merkdealer zijn die onze leveringsvoorwaarden accepteert. Een uitzondering geldt als u een korting heeft ontvangen op de standaard leaseprijs. In dat geval behoudt DirectLease zich het recht voor de leverende dealer aan te wijzen.
Kan ik als starter een leasecontract afsluiten? De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn zwaarder dan voor bedrijven met een gezonde financiële historie maar niet onmogelijk. Indien u zelf geen financiële historie heeft is het bijvoorbeeld mogelijk om via een garantiestelling van een (moeder)bedrijf te leasen. Uiteraard zullen wij elke aanvraag constructief/kritisch beoordelen. Bel ons over uw situatie en vraag naar de mogelijkheden.
Onder welke voorwaarden verkoopt u aan derden de occasions waarvan het leasecontract is beëindigd ? De occasions worden zonder garantie verkocht.Tegen meerprijs zijn garantiepakketten mogelijk: a)beperkt,b)uitgebreid (BOVAG).U krijgt volledig inzicht in de gedocumenteerde historie van de auto(NAP).
Hebben jullie ook voorloopauto´s? Jazeker, als u een leasecontract bij ons afsluit, kunnen wij een voorloopauto voor u regelen. Deze wordt op een door u aangegeven adres in Nederland afgeleverd.
Kan ik in de periode vanaf bestelling tot aflevering van de leaseauto gebruik maken van een voorloopauto? Wij kunnen u een voorloopauto aanbieden tegen het leasetarief van de bestelde auto. De voorloopauto is maximaal een klasse lager dan de bestelde leaseauto. Hierbij geldt een minimum van 450 euro/mnd (excl. BTW en brandstof). Bij een periode korter dan één maand wordt 85 euro transportkosten berekend. Een voorloopauto wordt standaard op zomerbanden afgeleverd.
Kan ik mijn auto inruilen voor een occasion van jullie? Ja, dat is eventueel mogelijk. Neemt u hiervoor contact op met Peter Oude Kempers (0541) 571775 of stuur een mail naar occasions@directlease.nl.
Heeft DirectLease ook een "shortlease" constructie zoals andere leasemaatschappijen? Bijvoorbeeld voor medewerkers in proeftijd of voor medewerkers die korter dan het standaardcontract een auto nodig hebben? Kijkt u daarvoor op onze occasions lease gedeelte op www.directlease.nl/occasions
Hoelang duurt ongeveer de procedure die DirectLease hanteert om de kredietwaardigheid van nieuwe klanten te beoordelen? Doorgaans binnen één dag! Maar dan moet de aangeleverde informatie van de KvK en/of Graydon wel voldoende zijn. In andere gevallen hangt het af van de snelheid waarmee de jaarcijfers worden opgestuurd. Als de gewenste bedrijfs- informatie beschikbaar is, handelen wij uw aanvraag binnen enkele uren af.
ik wil mijn persoonlijke gegevens aanpassen, hoe? Als klant wijzigt u zelf uw gegevens in de module "Fleetowner" op deze site. Indien u nog geen klant bent, wijzigt u uw persoonlijke gegevens door een nieuw voertuig in uw "mandje" op te slaan.
Wat is het voordeel van een auto met dieselmotor boven een auto met LPG-installatie (of andersom)? Ik ga uit van 30.000 km. op jaarbasis, een termijn van 48 mnd., prive meer dan 8000 km. en een belastingpercentage over de top van 37.85%. Als genoemde factoren worden losgelaten op een VW Golf 3 deurs in comfort uitvoering, blijkt bij een diesel uitvoering het verschil in leaseprijs zo'n € 25,- meer te zijn en de privé bijbetaling rond de € 30,- meer. Op jaarbasis betaalt u in privé € 360,- meer dan bij een LPG uitvoering. Een nadeel van LPG is de grote storings kans, de beperkte beschikbaarheid in het buitenland en het ruimte beslag. Met name de storing gevoeligheid, van auto's op LPG, leveren zowel de gebruiker alsmede leasemaatschappij regelmatig (grote) ellende op.
Waar in de wet zijn bepalingen opgenomen over wat er in leasecontracten moet staan? Die zijn niet opgenomen in de wet.
Als ik in het buitenland woon, is het voor mijn werkgever dan wel mogelijk om een auto bij DirectLease te leasen ? Zo ja, wat zijn dan de gevolgen als ik gedurende het contract verhuis naar Nederland ? Uw werkgever kan een auto bij ons leasen. U kunt problemen, met de verzekeraar en de fiscus, krijgen als u hoofdzakelijk in het buitenland gebruik maakt van een auto met Nederlands kenteken. Uw specifieke omstandigheden zullen even aan de fiscus en verzekeraar voorgelegd dienen te worden.
DirectLease gaat uit van Full Operational Lease; is de berekening van de maandelijkse leasebedragen op basis van Open Calculatie of van Gesloten Calculatie? Alle contracten van DirectLease zijn op basis van gesloten calculatie. Wel is in onze fleetownermodule, via de site te bereiken, inzage te verkrijgen in een aantal van belang zijnde contract componenten w.o. brandstofkosten, kilometrage afwijkingen en schadefrequentie etc.
Ik betaal nu maandelijks een bedrag bij omdat de auto niet binnen het lease-bedrag past. Ik ga binnenkort wijzigen van werkgever en nu moet ik in 1 keer alle openstaande termijnen voldoen. Mag de werkgever, na betaling van de termijnen, de auto inzetten voor een andere werknemer of moet die per se terug naar de leasemaatschappij? De door uw werkgever geleaste auto is wat ons betreft niet gekoppeld aan een medewerker. Dus voor ons is uw vertrek geen probleem. Wij vinden het voor de hand liggend dat u de door u betaalde bijdrage (omdat de door u geleaste auto niet in het leasebedrag past) vergoedt aan uw huidige werkgever. Indien uw werkgever dat verkiest werkt vrijwel elke leasemaatschappij mee aan een voortijdige beeindiging. Het meenemen van uw huidige leaseauto naar uw nieuwe werkgever lost vaak dit soort problemen op. Ook is dat de goedkoopste oplossing. Overigens mogen de werkgever en u alles met elkaar overeenkomen en is de leasemaatschappij alleen partij als u het contract mee wenst te nemen naar uw nieuwe werkgever.
Zijn er ook auto's te leasen voor een te starten autorijschool. En worden ze dan kan en klaar afgeleverd dus met dubbele bediening of moet je daar zelf voor zorgen Directlease least geen auto's aan autorijscholen.
Stel dat ik pech krijg onderweg. Wie moet ik bellen? Of moet ik zelf een ANWB lidmaatschap regelen? DirectLease heeft haar hulpverlening integraal ondergebracht bij de ANWB. Wat te doen bij pech onderweg Indien u, als gevolg van een ongeval of door mechanische storing, met uw auto niet verder kunt rijden heeft u in binnen- en buitenland recht op hulpverlening. Bij ongevallen verwijzen wij u naar de voorwaarden van de, in uw bezit zijnde, zogeheten groene kaart. DirectLease telefoonnummer: Zowel tijdens als buiten kantooruren 0031-(0)541-571710. Indien u in het buitenland reparaties laat uitvoeren, laat dan de factuur op naam stellen van: DirectLease Postbus 159 7570 AD Oldenzaal Nederland BTW nummer: NL8523.29.969B01
Ik werk in Nederland voor een werkgever in Duitsland die geen zetel in Nederland heeft. Is het ook mogelijk dat mijn werkgever bij DirectLease een auto voor mij regelt ? Dit is mogelijk maar sterk afhankelijk van de financiele kwaliteit van de buitenlandse debiteur en de zekerheden die verstrekt kunnen worden.
Een werkgever wil een contract op basis van netto operational lease afsluiten. De overnameprijs (koopoptie) van de auto is vooraf bekend. Mag deze overname van de leasemaatschappij voor hetzelfde bedrag aan de werknemer doorverkocht worden, of komt de fiscus voor de werknemer hier om de hoek kijken? De restwaarde moet wel een reeele waarde zijn.
Is het mogelijk een leaseauto prive over te kopen voordat de contractsduur is verstreken? (bv. bij het beeindingen van het dienstverband bij de werkgever). Dat is mogelijk, houdt u daarbij wel rekening dat bij voortijdige beeindiging een afkoopsom vereist is.
Wat zijn de tarieven voor meer/minder kilometers? Deze worden per merk/type, looptijd en kilometrage bepaald.
Wat houdt audio voorbereiding precies in? De fabrikant legt dan de bekabeling aan voor speakers en radio/cd spelers. Zodat deze eenvoudig later door derden geinstalleerd kan worden.
Kan de werkgever verbieden dat je een extra bijdrage betaalt bovenop het beschikbare leasebedrag? Voor het bedrijf is dit namelijk niet nadelig. Je betaalt het immers zelf, kost het bedrijf niks en een werknemer kan dan veelal een net iets mooiere, betere auto rijden. Uw werkgever draagt wel het probleem van voortijdig vertrek. De afkoopregeling valt duurder uit. U dient dan daar ook een afspraak over te maken. Verder wil een bedrijf vaak (terecht) geen ongelijkheid. Een bovenstaande regeling bevordert gelijkheid niet.
Mag mijn werkgever zomaar een blackbox in mijn lease-auto installeren, om te controleren hoeveel, waar en wanneer ik rijd? De auto wordt geleased door uw werkgever en deze is, na instemming van Directlease, gerechtigd een black box te plaatsen. U kunt bezwaar maken indien uw werkgever onredelijk inbreuk maakt op uw prive leven.
Stel: Mijn werkgever staat me toe met onmiddelijke ingang een auto te leasen . De levertijd van de nieuwe lease auto is 3 maanden. Gaat de lease dan over 3 maanden pas in (bij levering van de nieuwe auto), of kan Directlease ook iets doen in de tussenliggende periode. Tot de levering stellen wij een zogenaamde voorloopauto in. Het daadwerkelijke leasecontract gaat in op datum van levering. Wij zorgen dat u van af het moment van bestelling mobiel bent.
Kun je een medewerker een functie lager zetten nadat hij niet meer gebruik wilt maken van zijn bedrijfsauto en gaat meerijden met een collega of kunnen er nog andere consequenties genomen worden? Indien voor het uitoefenen van de functie het gebruik van een auto een vereiste is,dan heeft u een terecht punt om met uw medewerker een zwaar gesprek te voeren. U zou uw advocaat om advies moeten vragen.
Is het mogelijk om privé een auto te leasen? Gelden dan speciale tarieven, of gelden dan de (richt)bedragen welke bij de auto's vermeld staan. Directlease biedt leasing aan bedrijven met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
Onder het label Private Lease van DirectLease bieden we wel leasing aan voor particulieren.
Is het mogelijk een contract af te sluiten voor minder dan 15000 km per jaar? Dat is zeker mogelijk. Neemt u daarvoor contact op met onze afdeling verkoop sales@directlease.nl
Mijn werkgever vergoedt €675 per maand en 25.000 km. Dit bedrag is inclusief brandstof. Hoe komt het dat veel benzine auto's goedkoper zijn dan een diesel. Normaal gesproken is een diesel tot voordeliger als je meer dan 20.000 km per jaar rijdt? De aanschafwaarde van een Diesel ligt soms dusdanig hoger dat het omslagpunt later bereikt wordt.
Mag mijn werkgever zonder dat ik het weet een blackbox in onze bedrijfswagen laten bouwen? Hij is vorige week naar de garage geweest en ik denk dat er een in zit. Is dat inbreuk op mijn privacy? Uw werkgever kan dit doen, de auto behoort immers in eigendom toe aan uw werkgever. Wat discutabel zou kunnen zijn is wanneer uw werkgever de gegevens op enig moment tegen u gebruikt, terwijl u niet op de hoogte bent gebracht van de aanwezigheid van een Black Box. Het is ook de vraag wat voor belang uw werkgever er bij heeft om u niet in te lichten over de aanwezigheid van een black box. Uw werkgever kan stellen dat hij controle wil uitoefenen op gebruik en gegevens over de auto.
Hoe is de pechservice geregeld bij Directlease? Directlease maakt voor haar pechservice gebruik van de diensten van de ANWB. Mede hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan beperking van de schadelijke gevolgen voor het milieu getuige het Climat Neutral Cerificaat 2007.

Hoe werkt het?

Hoe werkt leasen bij DirectLease? Leasen bij DirectLease is simpel! Wil je weten hoe het werkt? Klik hier voor meer informatie. >

Vragen?

Stuur een mail naar onze sales afdeling

Of bel ons:
+31 (0)541 571 710


Lease

Occasion Lease

Met Occasion Lease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto's voor een scherpe prijs te leasen! Ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Occasion lease

Koop

Mega Occasion Centrum

Een ruime keuze aan (jonge) ex-leaseauto's, uit onze eigen leasevloot waarvan het contract recent is beëindigd. Ons aanbod wisselt dagelijks. Occasion koop